Bursa Kamu Hastaneler Birliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ’Sağlıcakla Kal’ protokolle öğrenciler, hastanede görev alıp, hasta ve hasta yakınlarına yardımcı olacak.
Bursa Kamu Hastaneler Birliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan ‘Sağlıcakla Kal’ projesinin protokolü imzalandı. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen imza törenine Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkan Yardımcısı Dr. Elif Güler Kazancı’nın yanı sıra projede emeği geçen uzman ve müdürler katıldı. Protokol kapsamında hastane ortamında görev alacak öğrenciler, hasta ve hasta yakınlarına yönlendirme yapacaklar. Öğrenciler, hastalara gazete ve kitap okuma gibi hizmetler verecek. Hastane ortamında görev alan öğrenciler, hastaları gözlemleme imkanı bularak, sağlıklı yaşamın insan hayatındaki öneminin farkına varacaklar. Projenin paydaşları arasında Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yıldırım İMKB, Mimar Sinan ve Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri yer alıyor.
Bu protokol ile sosyal etkinlikler yönetmeliği kapsamında, öğrencilere toplum hizmeti görevi verilerek, sosyal sorumluluk bilincinin kazandırılması amaçlanıyor. Gerçekleştirilecek faaliyetlerde, görev alacak öğrencilerin toplumsal ve ahlaki değerler konusunda hassasiyet kazanmaları, yardımlaşma ve merhamet duygularının gelişimi, empati yeteneklerinin artışı ile özellikle dezavantajlı gurubun topluma entegrasyonu hedefleniyor.
Önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade eden Veli Sarıkaya, “Öğrencilerimiz sosyal etkinlikler kapsamında topluma hizmet edecekler. Projemiz öğrencilerimizde dezavantajlı kişilere karşı hassasiyet ve farkındalık oluşturacak. Gençlerimizin manevi değerlerini ve merhamet duygularını geliştirecek projemiz aynı zamanda öğrencilerimizin meslek seçimlerine de katkı sağlayacak. Bu projede hastalarımız açısından da önemli kazanımlar elde edilecek. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Projenin öğrencilerde sağlık hizmetleri alanında farkındalık oluşturacağını belirten Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, pilot bölge olarak Bursa’da başlayan çalışmalarının Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanında diğer hastaneler ve ülke geneline yaygınlaştırılabileceğini söyledi.
Türkiye Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkan Yardımcısı Dr. Elif Güler Kazancı ise, "Sağlık Bakanlığımızın bu gibi projeleri destekliyor. Bu durum ortak sosyal projelere örnek olacak" diye konuştu.