Osmangazi Belediyesi, ilçenin dört bir yanında sürdürdüğü asfaltlama çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Ovaakça Mahallesi’nde yürütülen asfalt yenileme çalışmalarını inceleyen Başkan Mustafa Dündar, 2015 yılı içerisinde 65 bin ton asfalt, 35 bin ton da yama yapacaklarını söyledi.
Yapmış olduğu yatırım ve hizmetlerle ilçenin çehresini değiştiren Osmangazi Belediyesi, merkezden en uç noktaya kadar tüm mahallelerdeki eskiyen ve bozulan yolları asfaltlayarak yeniliyor. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ile birlikte Ovaakça Mahallesi’ni gezerek asfaltlama çalışmalarını inceleyen Dündar, “Kış aylarında yaşanan yoğun yağışlar asfaltlarda ciddi hasara neden oldu. Havaların ısınmasıyla birlikte asfalt sezonunu açtık. İlçemizin dört bir yanında çalışmalarımızı sürdürerek eskiyen ve bozulan yollarımızı asfaltlayıp yenileyeceğiz” dedi.
Osmangazi’nin değişik bölgelerinde 4 yama ekibi, 2 kaplama ekibi ve freze makinesi ile asfalt çalışmaları yürüttüklerini belirten Dündar, “Ovaakça Mahallemizde de imar planlarına uygun yapılaşmaların olduğu bölgelerdeki yolların asfaltlamasını yapıyoruz. Aynı zamanda parke taşı döşeli olan ve zamanla eskiyen yollardaki parke taşlarını söküp yerine asfalt döküyoruz. Ovaakça Mahallesi’nde 5 bin ton asfaltlama ve 2 bin ton yama yaparak bölgedeki cadde ve sokakları yenilemiş olacağız” diye konuştu.
2015 yılı içerisinde yürütülecek asfalt çalışmaları için 15 milyon liralık bütçe ayırdıklarını kaydeden Dündar, “Planlı bir şekilde asfaltlama çalışmalarımızı yürütüyoruz. 6 yılda 300 bin ton asfalt, 261 bin ton yama ile yollarımızı yeniledik. Sene sonuna kadar 65 bin ton asfalt, 30 bin ton yama yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Mustafa Dündar başkanlığında Osmangazi’de çok güzel işler yapılıyor. İlçe adeta şantiye alanına dönmüş durumda. Neredeyse her gün yeni bir projenin temeli atılırken, yapımı tamamlanan yatırımları da vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bozulan yolların yenilenmesi adına yürütülen asfalt çalışmaları da son sürat devam ediyor” diye konuştu.