Bosna Hersek Doboy Belediye Başkanı Obren Petroviç, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin yol açtığı yaraların sarılmasında büyük yardımlarda bulunan Osmangazi Belediyesi’ni ziyaret etti.
Geçtiğimiz yıl mayıs ayında, son 120 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek’in felaketten en çok etkilenen şehirlerin başında gelen Doboy Belediye Başkanı Obren Petroviç, kardeş şehir Osmangazi Belediyesini ziyaret ederek yapılan yardımlar için teşekkür etti. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner ile görüşen kardeş şehir Doboy Belediye Başkanı Petroviç, “Öncelikle, Osmangazi ve Bursa başta olmak üzere, bize yardım elini uzatan Türk halkına teşekkür ediyorum. Sel felaketin üzerinden bir yıl geçti. Sizlerin desteği ile yaralarımızı önemli oranda sardık. Ancak, hala insani yardım ve altyapının onarılması noktasında ciddi yardıma ihtiyacımız olduğunu da belirtmek istiyorum” dedi.
Meydana gelen seller nedeniyle tarım arazileri ve çok sayıda evin sular altında kaldığını, kentin alt ve üst yapısının tamamına yakının tahrip olduğunu belirten Petroviç, “Selin bize maddi zararı 86 milyon Euro oldu. 2 bin 700 ev ve bin 080 iş yeri zarar gördü. Bosna’nın diğer bölgelerinden farklı olarak bizde can kayıpları da yaşandı. Felaketin ardından ortaya insani yardım ve yeniden inşa gibi çeşitli ihtiyaçlar ortaya çıktı. Mustafa Dündar başkanımızla bu durumu görüştük. İnsani yardım ve selin zararlarını gidermek için neler yapabiliriz, başkan yardımcımız Halil Döner’le bunları konuştuk. İlk günden itibaren bizlere olan desteğini esirgemeyen kardeşlerimize, buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
Konuk Belediye Başkanını makamında ağırlayan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner, “Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından başkanımız Mustafa Dündar’ın talimatları ile sel felaketinin yaşandığı Doboy’u ziyaret edip, bölgeye gıda, giyecek ve ev eşyası olmak üzere ihtiyaç duyulan konularda yardımda bulunmuştuk. Doboy Belediye Başkanımız Obren Petroviç, bu gün bizlere bir teşekkür ziyaretinde bulundu. Aynı zamanda, devam eden sıkıntıların çözümü noktasında neler yapılabilir, bunları konuştuk. Kendilerine bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Osmangazi Belediyesi olarak, kendilerine olan desteğimizin süreceğini ifade etmek istiyorum” diye konuştu.