Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sitelerinde kentsel dönüşüm hareketi başlatan Nilüfer Sitesi sakinlerinin örnek bir çalışmaya adım attıklarını belirterek, “Tüm site sakinlerinin imza attığı bu kentsel dönüşüm çalışması, Türkiye’de örnek bir proje olma özelliği taşıyor” dedi.
Nilüfer ilçesi sınırlarında bulunan ve depremden sonra sıkıntıların yaşandığı Nilüfer Sitesi sakinlerinin talebi ve gayretleriyle çalışmalarına başlanan kentsel dönüşüm uygulamasında sona gelindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendi istekleriyle sitede kentsel dönüşüm hareketi başlatan Nilüfer Sitesi sakinleriyle, sitenin bahçesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Nilüfer Sitesi sakinlerinin örnek bir çalışmaya adım attıklarını anlatan Altepe, “Kentsel dönüşüm faaliyetleri, uzun bir süreç ve ciddi fedakarlıklar gerektiriyor. Tüm site sakinlerinin, 180 hanenin bir araya gelip imza attığı bu kentsel dönüşüm çalışması, Türkiye’de örnek bir proje olma özelliği taşıyor” dedi.
Bursa’nın ayrıcalıklı bir kent olduğunu hatırlatan Altepe, “Bursa’da güzel işler yapmak heyecan veriyor. Sahip olduğu özelliklerle dünyaya örnek gösterilen kentlerin başında gelen Bursa, kentsel dönüşümde de örnek olsun istiyoruz. Bu nedenle çalışmalarımızda kentsel dönüşüme ayrı önem veriyoruz” diye konuştu.
Altepe, Bursa’nın sağlıklı bir şehir olmasını hedeflediklerini belirterek, “Bizim önceliğimiz insan hayatı. Bursa, turizm kenti olsun dedik, otel yapanlara ilave imar verelim dedik, kentte otellerin sayısı arttı. İnsanlara sağlıklı ortamı sağlamak için aynı durumu bu sitede de uygulamak adına meclisten de onay çıktı, karar verildi. Bursa’da çürük yapılar ortadan kalksın, modern yapılar olsun istiyoruz. Kentin her köşesinin donatı alanlarıyla ve sağlıklı yapılarla örnek olmasını hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.
Altepe, Nilüfer Sitesi’ndeki insanların bir an önce evlerini boşaltıp sitenin yenilenmesi için çalışmaların başlatılması konusuna, Nilüfer Belediyesi’nin de destek vereceğine inandığını ifade etti. Nilüfer Sitesi yenileme projesi kapsamında, 4 bin metrekare inşaat alanında 6 blok ve işyerinden oluşan sitenin yaklaşık 70 bin metrekare yeşil alana da sahip olacağı belirtildi. Nilüfer Sitesi sakinleri, kendilerine proje ile ilgili destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.