Yıldırım Kaymakamlığı ve BEBKA’nın Roman çocuklarına ve ailelerine yönelik başlattığı proje tanıtıldı.
Roman çocukların eğitim imkanlarından daha iyi yararlanabilmeleri ve topluma kazandırılması için başlatılan (Ben Yoksam Bir Eksiğiz Projesi) Barış Manço Kültür merkezinde tanıtıldı. Projeye Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 1 milyon 200 bin lira destek veriyor. Yıldırım Kaymakamlığı ve BEBKA öncülüğünde hazırlanan proje, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Yıldırım Sosyal Yardımlaşma Vakfı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Yıldırım Müftülüğü ortaklığıyla yürütülüyor.
Güney Marmara Roman Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, “Biz Romanlar, 10-20 yıldır değil, yüz yıllardır dışlandık. Romanların meselelerini çözme vakti geldi geçti. 2009 yılındaki Roman açılımıyla birlikte bir farkındalık oluştu. Bu ülkede milyonlarca Roman var. Romanlar bu ülkenin bir parçası. Biz çingeneler hiçbir zaman kendimizi azınlık olarak görmedik. Türk bayrağının altında yaşamayı gururla kendimize görev olarak kabul ettik ve ezilmemize rağmen hiçbir zaman vatanımıza ihanet içerisinde bulunmadık. Ben bu proje sayesinde bir çok meselemizi çözdüğümüze inanıyorum. Projede ana sınıflarından sportif faaliyetlere, spordan müziğe kadar birçok meslek kursu mevcut. Biz geçmişte yaptıklarımızı bu projede topladık. Başarılı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz” dedi.
Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, “Şehirlerin ilerlemesinin yolu, her kesimin emeğinden ve zahmetinden geçer. Bu, dezavantajlı grupların hayat kalitesini arttırmak, ekonomik ve sosyal seviyesini yükseltmek için önemli bir projedir. İnsanlar ve toplumlar daima mutlu olmazlar, mutlu anları vardır. Bir insan ve toplumun mutlu anları ne kadar çok ise o toplum ve kişi mutlu demektir. Biz de bu proje ile özellikle dezavantajlı kardeşlerimiz olmak üzere o kesimlerin mutlulukları ve arttırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, “Meseleleri tespit edip çözmek için gayret sarf ediyoruz. Bu proje, mevcut meseleleri çözmek üzere hazırlandı. Bir ayağında sivil toplum örgütlerinin bulunduğu, diğer tarafında kamu kurum ve kuruluşlarının olduğu, BEBKA’nın finansal desteğinin sağlandığı bir proje. Projenin 1 milyon 200 bin lira desteği var. Hedef Roman kardeşlerimizin refah seviyesini artırmak. Eğitimden kültür ve sanata, spora, meslek edindirme kurslarına kadar, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek dahil olmak üzere Romanların problemlerini çözmek hedefleniyor” şeklinde konuştu.