İnegöl’ün Sarıpınar beldesi, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 2.1 milyon liralık yatırımla içme suyuna kavuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sarıpınar’ın içme suyuna kavuşmasının en önemli sebebinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uygulamaya aldığı Bütünşehir Yasası olduğunu söyledi.
Sarıpınar’ın içme suyu hattı, düzenlenen törenle hizmete alındı. Köy meydanında yapılan törene; Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Asım Amil, Büyükşehir ve İnegöl belediye bürokratlarıyla vatandaşlar katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bütünşehir Yasası çerçevesinde 17 ilçenin tamamında yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. Bursa kent merkezinde ne varsa ilçelerde de onun olmasını istediklerini, tüm çalışmaları bu yönde sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, planlanan program çerçevesinde İnegöl’ün Sarıpınar beldesini de içme suyuna kavuşturduklarını hatırlattı. Proje için 2 milyon 100 bin lira harcadıklarını belirten Başkan Altepe, “Tüm bunlar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkardığı yasa çerçevesinde oldu. Daha önce İl Özel İdaresi buraya ancak 30-40 bin lira ayırabiliyordu. O da Sarıpınar hak kazanabilirse. Şimdi Büyükşehir 2 milyon 100 bin lira harcama yapabiliyor. Helali hoş olsun, Sarıpınar, bölge halkı için hayırlı olsun” dedi.
Başkan Altepe, il sınırlarının tamamının Büyükşehir kapsamına girmesiyle görev ve sorumluluk sahasının tüm Bursa’yı kapsar hale geldiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçenin tamamının aynı anda kalkınması için her ilçede sosyo-ekonomik yapıya göre projeler ürettiklerini ve bunları uygulamaya aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Özellikle yeni ilçelerimizin tamamında altyapı sıkıntılarının giderilmesi noktasında adeta röntgen çekip çalışmalara başladık. Yapılması gereken imalat ve yatırımları bir bir belirledik. Hemen uygulama aşamasına geçtik. Sadece altyapı kapsamında İnegöl ilçemizde şu ana kadar 4 milyon 325 bin liralık yatırım gerçekleştirildi” diye konuştu.
Başkan Altepe, İnegöl beldeleri kapsamında Sarıpınar, Hocaköy, Akıncılar ve Kurşunlu’da 34 bin 600 metrelik şebeke ile isale hat çalışması yaptıklarını vurguladı. Sadece Sarıpınar Mahallesi’nde 3 bin metresi şebeke, 11 bin 500 metresi de isale olmak üzere 14 bin 500 metrelik hat çekildiğini kaydeden Başkan Altepe, “Burada yapılan altyapı çalışmalarının bize maliyeti 2 milyon 100 bin lira oldu. ‘Sağlıklı şehir Bursa’ hedefi doğrultusunda, sağlıklı ve problemsiz altyapı hizmetinde bulunma gayretlerimiz hız kesmeden devam edecek” şeklinde konuştu.
Törende, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın ve Sarıpınar Köyü Muhtarı Münür Muyan da söz aldı. Şahin ve Günaydın, daha önce hayal olan fakat Bütünşehir Yasası kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıpınar’a getirilen hizmetin önemine dikkat çekti çekti. Muhtar Muyan da, getirilen hizmet nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, içme suyu hattına ilk suyu verdi.