Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü 7. Scrabble (İngilizce Kelime Türetme) yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen 7. Scrabble (İngilizce Kelime Türetme) yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri törenle takdim edildi. Törene İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden idarecilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Bir hafta süreyle gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrenciler arasında iletişimin arttığını belirten Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Mayuk, "Bu tür faaliyetlerde dil öğrenimine yönelik motivasyonun sağlandığını, bir araya gelen öğrencilerin birbirleriyle yabancı dille iletişim kurduğunu görüyoruz. Bu da onların dil seviyelerinin gelişmesine katkı sunacaktır. Yarışmanın formatı gereği dereceye giren öğrenciler belirlendi. Ancak bizler için buraya katılan tüm öğrencilerimiz ve okullarımız birinci olmuştur. Organizasyona katkı sunanları tebrik ediyor, katılan okul ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Scrabble yarışmasına, 40 okuldan asil ve yedek olmak üzere 300’e yakın ortaöğretim öğrencisi katıldı. 5 Gün süreyle devam eden organizasyonda 48 öğretmen görev aldı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini İl ve İlçe Milli Eğitim yöneticilerinin elinden aldı. Dereceye giren öğrenciler, organizasyonun sponsorluğunu yapan YDS Akademi tarafından indirimli yurt dışı yabancı dil eğitimi bursu, ücretsiz/indirimli yurt içi yabancı dil eğitimi bursu ve çeşitli kitaplarla ödüllendirildi.
7.Scrabble yarışmasında bireysel branşta Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencilerinden M. Enes Arı birinci olurken, aynı okuldan Veli Çam ikinci, R. Avni Memiş üçüncü olma başarısı gösterdi. Bireysel branşta Yiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Aslı Işık ise dördüncü oldu. Okullar dalında Işıklar Askeri Hava Lisesi birinci, Çınar Anadolu Lisesi ikinci ve Yiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu.