Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) ’10. Yıl Sonu Sergisi’ açıldı. Törende, dericilik eğitimini tamamlayan Şükran Edebali, sertifikasını eşi Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’den aldı.
Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, YIL-MEK kursiyerleri ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı.
ŞÜKRAN EDEBALİ’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ
YIL-MEK tarafından düzenlenen kurslara katılarak, Osmanlı el sanatları arsında önemli bir yeri bulunan dericilik konusunda eğitimini tamamlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin eşi Şükran Edebali, sertifikasını aldı. İlçedeki kadınlara örnek olmak adına kursa katılarak eğitimini tamamladığını aktaran Şükran Edebali, “Toplumsal hayatımızın temel direği olan kadınlarımızın, sosyal ve ekonomik hayatta da hak ettiği yerleri almalı. Bu anlamda kadınlarımıza gerekliği eğitim ve mesleki becerilerin kazandırılması gerekiyor. Bu alanda önemli bir eksikliği dolduran ve Kadınların meslek sahibi olmasını sağlayan YIL-MEK’in kurslarına katılarak, ilçedeki kadınlarımıza örnek olmak, destek olmak istedim. Bu eğitimler, kadınlarımıza önemli kazanımlar sağlayacaktır” dedi.
"KADINLARA YÖNELİK KURSLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ"
YIL-MEK kurslarının özellikle kadınların üretime ve ekonomiye katılması noktasında önemli bir işleve sahip olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Aile ekonomisine katkıda bulunmak için meslek edinmek isteyen kadınlarımızın mutluluğu için çalışıyoruz. Mutlu kadın, mutlu çocuklar, mutlu çocuklar ise aydınlık gelecek demek. Bundan dolayı özellikle kadınlarımıza yönelik kurslarımızı çok önemsiyoruz. İnanıyorum ki istihdama katılan kadınlarımız sayesinde kadın eli değen ilçe ekonomisi daha fazla kalkınacak. Bu konuda kadınlarımıza örnek olmak adına kursa katılan ve eğitimini tamamlayan Şükran Hanım’a da teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"KALKINMA KADINLARLA MÜMKÜN"
İlçe nüfusunun yarısının kadınlardan oluştuğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Projelerimizi hazırlarken bu gerçeği göz önünde bulunduruyoruz. Kadınlarımız için ilçede iki kadın eğitim ve sağlık merkezi yapacağız. Ayrıca, ev kadınlarının da üretime katılması amacıyla tanzim satış kooperatifi kuracağız. Kadınlarımızın evlerinde ürettikleri ürünleri toplayıp, kooperatif aracılığıyla satışa çıkaracağız. Tanzim satış kooperatifine bir mağaza açacağız. Yıldırım ekonomik alanda kalkınacaksa bu ancak kadınlarımızın desteği ile mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.