Yıllardır su sıkıntısı çeken Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Yıldırım köyü sakinleri son ümitlerini BUSKİ’ye bağladı.
Yenişehir’in en yüksek tepelerine kurulu Yıldırım’da yaşayan vatandaşlar, yıllardır su sıkıntısı çektiklerini söyledi. Köylüler, bugüne kadar kendi aralarında topladıkları paralarla su aradıklarını söyleyerek, “Bunun yanı sıra İl Özel İdaresi, Yenişehir Belediyesi’nin yaptığı bütün su arama çalışmalarından bir netice alamadık. Artık önce Allah’a, sonra BUSKİ’ye güveniyoruz” dedi.
Yıldırım köyü muhtarı Emin Burhan, BUSKİ’nin ilçeye bağlı Karaköy’de 3 derin kuyuda su bulduğunu, bu suların tahlile gönderildiğini öğrendiklerini söyledi. burhan, “Suların olumlu çıkması ile birlikte Karaköy ile köyümüz ve civar köylere 5 kilometrelik hat çekilerek su meselesinin ortadan kalkacağı müjdesini aldık.Bu bizleri çok mutlu etti. Susuzluk çok kötü. Bunu ancak çekenler bilir. Köyümüzde ne sulu tarım yapabiliyor, ne ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Her gün belediyemiz bize tankerle su yolluyor. Bu sayede içme suyu ihtiyacımız gideriliyor. Köyümüze ve civar köylere su getirebilmek için mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye BUSKİ Genel Müdürü İsmail Çetin Avcı’ya, Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman Çelik’e köyüm adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.