Osmangazi Belediyesi ile Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) arasında sportif iş birliği protokolü imzalandı. BTÜ öğrencileri ile öğretim üyeleri bir yıl boyunca Osmangazi Belediyesi’nin spor tesislerinden indirimli olarak faydalanabilecek.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir arasında imzalanan protokolde, Osmangazi Kaymakamı Dr. Nejdet Türker de hazır bulundu. Üniversite öğrencileri ile öğretim görevlilerinin bir yıl boyunca Osmangazi Belediyesi’nin halı saha, yüzme havuzu, fitnes ve spor salonlarından yüzde 50 indirimli faydalanmasına imkan sağlayan protokolün imza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa Teknik Üniversite yeni kurulmasına rağmen kurumsal yapısını hızla tamamlayan, Bursa için değer olan bir kurum. Bizler de, yapılanmasını sürdüren üniversitemizde eğitim gören gençlerimiz ile öğretim görevlilerinin, Osmangazi Belediyesi Spor Tesislerinden faydalanması için bir protokol imzaladık. Gençlerimize, eğitimlerinin yanında spor yaparak ta gelişimlerine katkı sağlayalım istedik” diye konuştu.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de, yaptığı konuşmada, “Başkanımızın da dediği gibi, yapılanmasını hızla sürdüren bir kurumuz. Önümüzdeki 5-10 yılda mükemmel tesislerimiz olsa bile, şu an için belediyemizin imkanlarından faydalanmak istiyoruz. Şehrimizin, üniversite öğrencileri ve çalışanları ile kaynaşmasını istiyoruz. Bunu için kampüsün içine hapsolmuş insanlardan oluşan bir üniversite değil, birbirine girmiş bir yapı oluşmasının faydalı olduğunu düşünüyoruz. Başkanımız sağ olsun bize her türlü desteği sağlıyor. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.