Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, denizlerde trolle kaçak avlanmaya karşı iş Sağlık Güvenlik Komutanlığı ile iş birliği yapacaklarını söyledi.
Mudanya Sahil Güvenlik ve Güney Marmara Grup Komutanı Tayfun Paşaoğlu’nu ağırlayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 160 kişilik ekiple kaçak avlanma konusunda mücadele eden ekiplere Gemlik Belediyesi olarak da her türlü desteği vereceklerini söyledi. Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı ve Çevreyi ve Denizi Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Hazer’in de katıldığı toplantıda, balık satış yerleri, sevkıyat, perakende ve toptan satış yerleri denetiminin yanı sıra trolle mücadele de masaya yatırıldı.
Belgesiz avlanma, ruhsatsız tekne denetimleri konusunda kooperatif, dernek, Sahil Güvenlik ve Gemlik Belediyesi prensipte işbirliği kararı aldı. Trolle avlanma konusundaki mücadelenin yanı sıra kaçak midye avcılığının da gündeme geldiği toplantıda, Gemlik Belediyesi’nin lojistik destek ve balıkçılara yönelik destek ve yatırımları da anlatıldı. Gemlikli ruhsatlı balıkçılara yönelik ağ toplama merkezi ve kooperatife denetim bürosu yapımı konusunda görüşleri olumlu bulan Yılmaz, Kurşunlu, Gemsaz, Kumsaz, Gemlik, Kumla, Karacaali ve Narlı sahilleri boyunca yapılacak kaçak avlanma ile mücadeleye destek vereceklerini söyledi.
Grup Komutanı Tayfun Paşaoğlu, Yılmaz’a destek sözü için teşekkür etti.