Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa, Bilecik ve Yalova’daki tüketici hakem heyetlerini ağırladı. Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy, “Tüketicinin hakları ne kadar korunursa, üretimde kalitede o derece artar” dedi.
Bursa, Bilecik ve Yalova’da faaliyet gösteren tüketici hakem heyetleri, BTSO Altıparmak Temsilcilik Binası’nda bir araya geldi. Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy, Bursa Ticaret Müdürü Zübeyir Tokgöz ve hakem heyeti temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Umutkan, Türkiye’de en büyük topluluğun tüketiciler olduğunu ifade etti.
Bursa Ticaret Müdürü Zübeyir Tokgöz ise, tüketici hakkının bireylerin en temel haklarından birisi olduğunu söyledi. Tokgöz, “Bizim kültürümüzde tüketicinin hakkı çok önemlidir. Tüketici hakkı ihlal edilirse, insan hakkı da engellenir. Ahilik teşkilatlarında tüketici haklarının her zaman korunmasına riayet edilir” diye konuştu.
Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy, her insanın bir tüketici olduğunu dile getirdi. Ersoy, “Tüketicilerin korunmasında herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Bir alışverişte en önemli unsur güvendir. Tüketici ile satıcı arasındaki bu güven ortamı güçlü olmalıdır. Bir ülkede tüketici hakkı ne kadar gelişirse, üretimde de kalite ve hizmet o kadar artar” açıklamasını yaptı.
Yeni tüketici hakları kanunun kısa bir süre önce yürürlüğe girdiğini hatırlatan Ersoy, “Bu kanunu hazırlarken her kesimden görüş aldık. Kanun yürürlüğe girdikten sonra 23 yönetmelik yayınlandı. Geniş mevzuat yelpazesini tamamladık. Bu kanunu mutlaka önemsemeliyiz. Her kesim için önemli bir kanun özelliği taşıyor” şeklinde konuştu.