Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi kursiyerleri, sertifika sevinci yaşadı.
Uğur Böceği Kültür Merkezi ev sahipliğinde; tiyatro oyunlarından, dans gösterilerine, gitar ve bağlama konserlerinden, çeşitli ödüllü yarışmalara kadar birçok etkinlikle Mustafakemalpaşalılara renkli bir hafta yaşatan festival, Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.
32 ayrı branşta 8 aydır süren kurslara katılan 3 bin kursiyere ‘Katılım Belgeleri’ verildi.
Festival kapsamında kursiyerlerin kültürel ve sanatsal aktivitelerini sergilediği etkinlikler ilgiyle izlenirken, şanslı katılımcılarda çekilen kurayla sürpriz hediyeler kazandı.
Mustafakemalpaşalıların keyifli saatler yaşadığı etkinliklerin ardından kursiyerlere belgelerini veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 6 yıldır faaliyetlerini sürdüren Uğur Böceği Kültür Merkezi ile vatandaşların yeteneklerini fark ederek, her yaşatan insanın mesleki ve sanatsal donanım kazandığını söyledi.
Bir sosyal doku projesi olarak faaliyetlerine başlayan Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin her dönem artan bir ilgiyle takdir gördüğünü belirten Kurtulan; " Bugün 11 şubede binlerce kursiyere özveriyle hizmet veren bu merkezlerin tek hedefi, yaşam boyu eğitime kakı sunmaktır. Kursiyerlerimiz, eğitim branşlarının çeşitliliği ve bu eğitimler sonunda ortaya konan kaliteli ürünler sayesinde emeği üretime dönüştürüyor. Sosyal hayata güç katan bu organizasyon aynı zamanda mahalle kültürünü yaşatıyor. Özellikle kadınlarımızın kurslara gösterdiği ilgi bizleri memnun ediyor. Toplumda eğitimli, katılımcı ve bilinçli bireyler yetiştirilmesine katkı sağlayan Uğur Böceği Kültür Merkezi, üretmeyi ve paylaşmayı seven insanlar için yeniliklere açık şekilde bir aile ortamı olmayı sürdürecektir. Kursları başarıyla bitiren vatandaşlarımızı tebrik ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.