Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitede çeşitli kademelerde yöneticilik yapmış olan akademisyenleri davet ederek, “Siz rektör olsaydınız ne yapardınız?” diye sordu.
Rektörlük Senato Salonu’nda üniversitenin eski yöneticileriyle bir araya gelen Ulcay, sohbet edip yemek yedi. Eski bakanlardan ve akademisyenlerinden Prof. Dr. Nazım Ekren, YÖK eski üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın danışmanı Prof. Dr. İlker Parasız ile eski dekanların da katıldığı toplantıda konuşan Ulcay, kentle bütünleşmiş bir 3. nesil üniversite olmak üzere yola çıktıklarını, bunun için de her türlü deneyime, öneriye ihtiyaç duyduklarını söyledi.
“Uludağ Üniversitesi’nin geçmişine ve geleceğine sahip çıkmak boynumuzun borcudur” diyen Ulcay, gelen akademisyenlere tek tek “Siz rektör olsaydınız ne yapardınız veya yapmazdınız?” diye sorarak önerilerini aldı.
Önerileri not eden Ulcay, en çok dile getirilen öğretim üyelerinin buluşabileceği lokal eksikliği sorununu en kısa zamanda çözme sözü verdi.