Osmangazi Belediyesi tarafından Ünlü Cadde’de yürütülen sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmaları sona erdi. Üzerine asılan aydınlatmalarla birlikte ışıl ışıl olan cadde eski ihtişamlı günlerine kavuştu.
Akşam saatlerinde, çalışmaların tamamlandığı ünlü caddeyi gezen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sokak sağlıklaştırma, cephe yenileme ve ışıklandırma çalışmalarının ardından caddenin yenilenen cehresini inceledi. Işıl ışıl bir görünüm kazanan caddede yürüyen ve esnafla sohbet eden Başkan Dündar, “Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Ünlü Cadde, ihmallerden dolayı kötü bir görünüm kazanmıştı. Yürüttüğümüz çalışmalarla birlikte cadde yeniden eski ihtişamlı günlerine kavuştu” dedi.
Ünlü Cadde’nin görsel güzelliğinin daha da arttırıldığını belirten Başkan Dündar, “Hazırladığımız proje kapsamında, Ünlü Cadde üzerinde bulunan binaların cephe yenileme çalışmalarını tamamladık. Zemin kaplama çalışmalarımız ile birlikte cadde yepyeni bir görünüm kazandı. Yürüttüğümüz çalışmalar cadde esnafı için de önemli kazanç oldu. Buradaki esnafımızın yeni nesil AVM’lerle rekabet edecekleri, tarihi doku içerisinde geleneksel alışveriş kültürümüzün yaşatıldığı bir alışveriş anlayışını, yeniden canlandırmış oluyoruz” diye konuştu. Başkan Dündar, cadde önümüzdeki hafta içerisinde düzenlenecek törenle hizmete açılacağını da sözlerine ekledi.
Cadde esnafı da Osmangazi Belediyesi’nin yürütmüş olduğu çalışmalardan dolayı oldukça memnun. Caddenin yenilenmesiyle birlikte işlerinde artış olduğunu belirten cadde esnafı, “Daha önceleri caddenin zemininin bozuk olmasından dolayı vatandaşlar yürümekte zorlanıyordu. İnsanlar yürümekte zorlandıkları için alış veriş için caddeye gelmez olmuşlardı. İşlerimiz her geçen gün daha kötüye gidiyordu. Caddenin yepyeni bir görünüme kavuşmasıyla birlikte işlerimiz hareketlenmeye başladı. Işıklandırma çalışmaları ile de artık daha geç saatlere kadar çalışabiliyoruz. Çalışmalarından dolayı Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.