Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Bursa, milli ve manevi değerimiz söz konusu olduğunda üstüne düşen vazifeyi her manada, layıkıyla yerine getiren ulu bir şehirdir" dedi.
Mehmetçik Vakfı Başkanı Tamer Büyükkantarcıoğlu ve Bursa’da yeni açılan Mehmetçik Vakfı Şube Temsilcisi İbrahim Güven, Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın üstlenmiş olduğu görevin önemine değinen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Vatan savunmasında şehit düşmüş evlatlarımızın geride bıraktıkları emanete, gazilerimize sahip çıkma noktasında kutsal bir görev ifa eden Mehmetçik Vakfımızın Ulu Şehrimizde açtığı temsilciliğin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bursa milli ve manevi değerimiz söz konusu olduğunda üstüne düşen vazifeyi her manada layıkıyla yerine getiren ulu bir şehir. Vakfımızın Bursa’da temsilcilik açması gerçekten isabetli bir karar. Çünkü en fazla şehit vermiş il olmanın bizlere de yüklediği görevler var. Şehitlerimizin bize emaneti olan yakınları evlatları onların eğitimleri noktasında vakfın üstlendiği bu görevi önemsiyoruz. Bu güne kadar Bursa halkı gayrimenkul gibi maddi bağışlarda ilk sıradaydı bu birinciliğin devam etmesini temenni ediyorum" dedi.
Desteklerinden dolayı Vali Karaloğlu’na teşekkür eden Mehmetçik Vakfı Başkanı A. Tamer Büyükkantarcıoğlu ise, "Şehit Mehmetçiklerimizin aileleri, çocukları ve aynı şekilde gazilerimizin bakım yardımlarını kıymetli bağışçılarımızın katkıları ile yapıyoruz. Bursa’da vakfımıza ait yeni bir temsilcilik açıyoruz. Bu güne kadar gücümüze güç katan Bursa Halkının bundan sonra da bize destek olacaklarını ümit ediyoruz" diye konuştu.