Bursa’da turizm haftası etkinliğine katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ’daki otellerin erken kapanmasını eleştirerek, “Bu anlayış ile Bursa turizmini bir yere taşıyamayız” dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’da ‘Turizm Haftası’ münasebetiyle, 39. düzenlenen kutlama gecesine katıldı. Gece de konuşan Vali Karaloğlu, “Şimdi geçen sene arkadaşlar Uludağ’da ki işletmelerimiz, kar yağmadığı için çok sızlandılar ve haklıydılar da. Çünkü Uludağ da kışın kar yoksa, aktivite yok, müşteri yok. Biz de dedik ki! Haluk Beceren beye; ‘Sen işini yap, zamanı geldiğinde yağacak nasıl olsa’ diye. Bu sene de kar yağışı bol oldu. Bekledik ki bu kar bitinceye kadar işletmelerimizde bunu fırsata dönüştürsünler. Ama duyduk ki 21 Mart itibariyle otellerimizin çoğu kapanmış. Şimdi arkadaşlar. Bu anlayış ile Bursa turizmini bir yere taşıyamayız. Ben olaya şöyle bakıyorum ve herkeste böyle bakmalı. Uludağ da turizm işi yapan arkadaşların, işletmeler, oteller, restoranların mülkiyeti onların olabilir. Ama orda ki her işletme bu kentin değeridir. Ben öyle görüyorum ve bu arkadaşlar buraları işletirken, sadece kendi mallarıymış gibi işletemezler. ‘Müşteri yok gelmedi kapattık’ derseler haklılar. 21 Marttan sonra müşteri yoksa, işletmeci kapatacak otelini. Ama o zamanda bütün sektör temsilcileri, 21 marttan sonra müşteriyi buraya nasıl getireceğiz. Bunu kolektif olarak konuşmamız lazım” dedi.
Bursa’nın otel ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bakın Bursa da son yıllarda 5 yıldızlı otellerin sayısı arttığında, şöyle dendi ‘Yahu bu otellere kim gelecek’ Zaten Bursa da mevcut oteller çok memnun değilken, bu kadar yeni otel yapıldı. Fakat kim bunları dolduracak, bu sene 2014 yılı itibariyle hem şehir otelleri, hem de Uludağ’daki oteller bakımından, son derece verimli geçti. Hali hazırda da Bursa’nın otel ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Değerli arkadaşlar, bazen talep arz yaratır. Bazen de sizlerin arzı talep olur. Turizm sektörü böyle bir sektördür. Siz kaliteli tesisler yaparsanız, kaliteli bir şekilde yatak sayınızı arttırırsanız, kaliteli müşteriyi de buralara çekersiniz. Bursa da şuanda bunu görüyoruz. Son yıllarda biz Arap turistlerden kış aylarında faydalanamıyorduk, gelmiyordu. Ama geçtiğimiz kış hangi otele girseniz, Arap müşteri görme şansımız vardı. Bu da kent açısından sevindirici bir haber” dedi.
BURSA DA TURİZM’İN GELECEĞİ PARLAK
Konuşmasına şöyle devam eden Vali Karaloğlu: “Ben Bursa da turizmin geleceğinden ümitliyim arkadaşlar. Yaptığımız çalışmaların meyvesini verdiğini de görüyoruz. Ciddi anlamda yurt içi ve yurt dışı tanıtım faaliyetlerimize devam ediyoruz. Sektör temsilcilerimizle birlikte, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimizle birlikte, diğer kamu kurumlarımızla birlikte bu tanıtımları gerçekleştiriyoruz. Tanıtama da devam edeceğiz. Temenni ediyorum ki sektörün geleceği bugünden çok daha iyi olacak. Bu noktada da kimse endişe duymasın Bursa’nın turizm geleceği aydınlıktır. Ben tekrar 39. Kutlanan, ‘Turizm Haftasının’ sektörün gelişmesine vesile olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.