Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yaptıkları taziye evleri ve deprem odaları ile vatandaşın zor günlerinde de yanında olduklarını söyledi.
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçe sakinlerinin her zaman yanlarında olacak bir belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini belirtti. Hayata geçirilen taziye evleri projesinin bölge halkının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yapılandırıldığının altını çizen Edebali, “Vakıf Mahallesi’nde hizmet veren taziye evimiz ile Akçağlayan Mahalle Konağı bünyesindeki taziye evimizle hemşehrilerimizin en zor zamanlarında yanlarında olmayı, acılarına ortak olmayı arzu ettik. Cenaze hizmetlerimizin yanı sıra Taziye Evleri projemizle onların bir nebze de olsa acılarını hafifletmek isterik” diye konuştu.
DEPREM ODALARI HAYAT KURTARACAK
Yıldırım’ın kültürel mozaiğine de dikkat çeken Başkan Edebali, “Yıldırım’da birlik ve beraberliği sağlamak adına önemli bir proje olarak gördüğümüz mahalle konakları, diğer yandan da bölgelerimiz için önemli hizmetleri de bünyesinde barındırıyor. Muhtarlık, sağlık ocağı, eğitim salonları, kreş ve YIL-MEK kurs merkezlerini bünyesinde bulunduran mahalle konaklarımızda ayrıca deprem odaları da bulunuyor” dedi.
Yıldırım’ın deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Başkan Edebali, “Yaşanabilecek bir afet durumunda mahalle konaklarımızda bulunan deprem odaları gerekli bütün teçhizatı bünyesinde barındırıyor. Arama kurtarma faaliyetlerine lojistik destek sağlayacak deprem odalarımız, hemşehrilerimizin hayatını kurtaracak” dedi.