Yeni Yıldırım’ın Anadolu’nun farklı bölgelerinin yanı sıra Balkanlar ve Kafkaslar’dan taşınan zengin bir kültürel mirasın üzerine kurulduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yeni Yıldırım’ı STK’larla ve halkımızla birlikte inşa edeceğiz” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Yüksel Özkan ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Geçtiğimiz günlerde yaşadığı sağlık meseleleri sebebiyle bir operasyon geçiren Özkan’a geçmiş olsun dileklerinde bulunan Edebali, sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaparak, “Yıldırım, Türkiye’nin en fazla göç alan ilçelerinden birisi. Anadolu’nun farklı yörelerinin yanı sıra Balkanlar’dan ve Kafkaslar’dan gelen on binlerce insanımıza ev sahipliği yapıyor. Kadim Osmanlı medeniyeti potasında, farklı kültürlerin barış ve huzur içinde yaşadığı Yeni Yıldırım’ı sivil toplum kuruluşları ile birlikte inşa ediyoruz” diye konuştu.
Yıldırımlıların ilçenin sakini değil, aynı zamanda sahibi olduğu vurgusunu yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Dolayısıyla bütün çalışmalarımızı derneklerimizle, vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz. İnsanlarımızın seçimden seçime sandığa giden değil, karar alma ve uygulama süreçlerinde katılımcılığını esas alıyoruz. Yeni Yıldırım’ı da Türkiye’nin yanı sıra Balkanlar’dan ve Kafkaslar’dan gelen insanlarımızın kültürel zenginliklerinin üstünde kurulacak” şeklinde konuştu.
Yıldırım Belediyesi olarak hizmetlerini sadece ilçe sınırlılarıyla kısıtlamadıklarını da vurgulayan Edebali, BAL-GÖÇ gibi hemşeri derneklerinin kurduğu köprüler Bursa hatta Türkiye sınırlarının dışına taşıdıklarını söyledi.
Osmanlı’nın tarihi ve kültürel mirasıyla birlikte manevi sorumluluklarına da sahip çıktıklarına işaret eden Başkan Edebali, “Bir taraftan Balkanlar’daki kardeş belediyelerimiz aracılığı ile hem bölgedeki soydaşlarımıza hem oranın yerli sakinlerine destek oluyoruz. Diğer taraftan Suriye’deki Esed zulmünden kaçarak çadır kentlerde yaşayan mazlumların yaralarını sarmak için çalışıyoruz. Yine Türkiye’nin farklı bölgelerindeki belediyelerle kurduğumuz ilişkilerle ülke insanın daha iyi hizmet alması için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Yıldırım Belediyesi’nin her zaman kendilerine destek verdiğini söyleyen BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan ise, “Başkanımız, bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Her türlü çalışmamızda yanımızda oldu. Gösterdiği bu yakın ilgi ve hassasiyetten dolayı camiamız adına kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.