Yenişehir’in Cihadiye, Barcın, Kirazlıyayla, Reşadiye, Demirboğa ile İznik’in Mustafalı ve Göllüce köylerini birbirine bağlayacak 2 bin 800 metrelik yolun yapımına başlandı.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde köylülerin 40 yıllık sorunu çözülüyor. Yenişehir’de Cihadiye, Barcın, Kirazlıyayla, Reşadiye, Demirboğa ile İznik’in Mustafalı ve Göllüce köylerini birbirine bağlayacak 2 bin 800 metrelik yolun yapımına başlandı. Yolun alt malzemesi dökülürken, kısa zamanda asfaltlanarak hizmete açılacak. Yol yapım çalışmalarını büyük bir heyecanla takip ettiklerini söyleyen Barcın Köyü Muhtarı Ali Yıldız, 40 yıllık sorunlarını bitecek olmasının herkesi çok sevindirdiğini söyledi. Yıldız, “Şuan yolumuz Yenişehir’e 8 kilometre. Yeni yapılacak yol ile köyümüzün yolu 3 kilometreye kadar düşecek. Bunun yanında yeni yapılacak yolla birlikte kaza oranlarında ciddi düşüş olacağını tahmin ediyoruz. Yeni yapılacak olan yolu köyümüz dışında Kirazlıyayla, Reşadiye, Demirboğa ile İznik’in Mustafalı, Göllüce ve Göllüce köyleri de kullanacak. 4 yıllık sorunumuzu bitiren başka Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl ise, “Yıllardır çözüm bekleyen yol, kısa zaman içerisinde bitirilerek hizmete sunulacak. Köylülerimize ve Yenişehir’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.