Meslek edindirme kursları ve okul öncesi eğitim sınıfları ile Yıldırım’da 7’den 70’e herkese eğitim veren YIL-MEK, yaz kursları ile hizmete devam ediyor.
Her yıl binlerce öğrencinin faydalandığı Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) yaz dönemi eğitimlerine başladı. Barış Manço Kültür Merkezi, Namazgah, Millet ve Ertuğrulgazi mahallelerindeki kurs merkezlerinde filografi, takı tasarımı, gitar, piyona, resim ve ebru branşlarında 333 kursiyere, profesyonel hocalar eşliğinde meslek eğitimi veriliyor. Yine YIL-MEK bünyesinde hizmet veren okul öncesi eğitim sınıfları ise Hacivat, Millet, Erikli, Namazgah, Şirinevler ve Musababa mahallelerinde 8 sınıfta 160 öğrenciye geleceklerini şekillendirme yolunda araç olacak temel eğitim veriyor. YIL-MEK, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 42 mahallede 60 branşta185 sınıfla 12 bin 350 kursiyere mesleki eğitim, 31 merkezde 52 sınıf ve 96 şubede 2 bin 264 öğrenciye de okul öncesi eğitim vermişti.
Yıldırımlıların sosyal hayatına katkı sağladıklarını belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Belediye olarak en büyük hedefimiz ilçemizi kültürel ve ekonomik olarak geliştirerek yarınlara hazırlamaktır. Her yaş ve her kesimden insanın kendisini ilgilendiren bir faaliyet bulabileceği program zenginliğiyle YIL-MEK, ilçemizin gururu haline geldi. Gençlerimizi, sosyal hayatın içerisinde kültür ve sanat faaliyetleriyle buluşturmak için çok sayıda organizasyonlar yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimiz çerçevesinde açtığımız kurslarla insanların zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği imkânları ortaya koymaya çalışıyoruz. Ayrıca özellikle ev hanımlarına yönelik kurslarımız ile onları hem sosyal hayatın içine çekiyor, hem de meslek sahibi olarak ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyoruz” diye konuştu.