Yıldırım Belediyesi tarafından yapılan Beyazıt Mahalle Konağı hizmete girdi.
Yaklaşık 290 metrekare alana yapılan ve 2 katlı olan mahalle konağında muhtarlık, kurs salonları, çocuk oyun parkı, spor alanı gibi mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına hitap edecek özellikler bulunuyor. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Medeniyet havzamızı teşkil eden insanların burada yaşıyor olması bizlere güç veriyor. İlçeyi geleceğe taşıyacak adımları hep birlikte atacağız. Beyazıt Mahalle Konağımız da bunun küçük bir parçası” dedi.
Beyazıt Mahalle Konağı’nın insanların kültürel ve sosyal kaynaşmasına destek vereceğini söyleyen Başkan Edebali, “Konağımız aynı zamanda bir kültür merkezi olarak kullanılacak. Şehrin gelişimini kültürel birlikteliğimizle gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
Edebali, “Alt yapı, kentsel gelişim, ulaşım gibi önemli meselelerimiz mevcut. Biz bu sorunları çözeceğiz. Şehrimizi geleceğe taşıyacak adımlar atıyoruz. Kalıcı çözümler getireceğiz. Yıldırım’ın genç nüfusu ve geçmiş ile geleceğin buluştuğu nokta olması bizlere güç veriyor” ifadelerini kullandı.
Beyazıt’ın 9 bin nüfusa sahip önemli bir mahalle olduğunu açıklayan Başkan Edebali, “Bu bölgemizde de dönüşümü gerçekleştireceğiz. Dönüşümü burada da gerçekleştirerek güvenlik başta olmak üzere her meseleyi çözeceğiz. Dönüşüm çalışması ile ekonomik canlılık da getireceğiz. Mahallemize hizmetlerimiz hız kesmeden sürecek” diyerek sözlerini tamamladı.
YILDIRIM HER GÜN GELİŞİYOR
Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, “Değişmeyen tek şey değişimdir. Yıldırım da bu anlamda her gün gelişiyor, her gün daha da değişiyor. Mahalle konağımızın bölge halkına hayırlı olmasını diliyor, başta Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ise, “Yıldırım’da güzel hizmetler bir bir hayata geçiyor. Hızla gelişen ve ideal bir konuma adım adım ilerleyen Yıldırım’ın, hak ettiği noktaya çok kısa sürede geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ile birlikte Beyazıt Mahalle Konağı’nın açılışını gerçekleştiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, konağı gezerek incelemelerde bulundu.