Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’ne katılan Yunanistan folklor ekibi, sunduğu gösteriyle ilgi odağı oldu.
Bu yıl 11’incisi düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri için Yunanistan’ın Gümülcine şehrinden Bursa’ya gelen 48 kişilik Yunan folklor ekibi, Heykel’deki Bursa Kent Müzesi önündeki alanda oyunlarını sergiledi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da seyrettiği gösteriye Bursalıların ilgisi büyük oldu. Vatandaşlar, Yunan ekibinin gösterilerini büyük bir keyifle izledi. Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da, sahneledikleri oyunlarla büyük alkış aldı.
Yunanistan’dan gelen konuklara Osmangazi’yi ve Bursa’yı anlatan Başkan Dündar, “Bursa’nın merkez ilçesi olan Osmangazi aynı zamanda Türkiye’nin de 4. büyük ilçesi. Ben bu büyük ilçede iki dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Osmangazi Belediyesi olarak her yıl Nisan ayında Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’ni düzenliyoruz. Bu yıl ki şenliklerde Almanya, Makedonya, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Filistin gibi ülkelerden gelen yabancı konuklarımız da vardı. Davetlimiz olarak Yunanistan’dan gelen siz değerli konuklarımız da şenliklerimize renk kattı. Bursa’ya gelerek şenliklerimize katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gösterilerinin ardından Bursa’nın tarihi yerlerini gezen ve Osmangazi Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler alan misafir ekip, misafirperverliği için Başkan Dündar’a teşekkür etti.