Bursalı bisikletçiler Çanakkale şehitlerini anmak için pedal çevirdi.
Çanakkale Savaşı’nda 6-8 Ağustos 1915’te kahramanca çarpışan ve iki Tugay gücüne ulaşan İngiliz kuvvetlerini durdurup, Grup Komutanlığını Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Anafartalar Grubu’nun kuzey yanını koruyan Gelibolu ve Bursa Jandarma taburlarının üç bölüğündeki şehitlerin yer aldığı ve bölgedeki iki gerçek şehitlikten biri olan Kireçtepe Jandarma Şehitliği’ni restore eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 100. yıl anma programlarına da destek veriyor. Yüz Bursalı bisikletçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Gelibolu ve Bursa Jandarma Taburu Şehitliği’ni ziyaret etti.
Kaba Tepe Simülasyon Merkezi - Kireçtepe Jandarma Şehitliği ve tekrar Kaba Tepe Simülasyon Merkezi arasında 40 kilometre boyunca pedal çeviren bisikletçiler, şehitler için dua etti. Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Başkanı Yalçın Ataylar, şehitliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
“Bursa’nın Kahramanları Şehitliği” belgeselinin görüntü yönetmeni olan Yeşil Pedal Bisiklet Derneği üyesi Ertan Güler ise, bölgede verilen mücadelenin tarihi önemini bisikletçi arkadaşları ile paylaştı. Bursa ve Gelibolu Seyyar Jandarma Taburlarının savaşın gidişatında kritik bir görev üstlendiğini hatırlatan Güler, “Bu taburlar mevcudunun altıda beşini şehit vermesine rağmen mücadeleden vazgeçmediler. Son görev bölgeleri olan Suvla Koyu ve civarını korurken çıkarma yapan takviyeli İngiliz tümenine karşı koydular. 10 bin kişilik İngiliz gücüne karşı 800 kişiyle kahramanca çarpıştılar. Burada düşmanı oyalamaları sayesinde Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in takviye olarak gelmesine imkan tanıdılar. Bu kadar önemli bir kahramanlık gösteren şehitlere vefa göstererek bu şehitliğe yeniden düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.