Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 16’ncı Oğulpaşa Köyü Yayla, Hıdrellez ve Karakucak Güreşleri gerçekleştirildi.
Organizasyona, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yalman, İl Genel Meclis üyeleri Hakan Özkan ile Orhan Uğur, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Burada konuşan Kaymakam Edip Çakıcı, Türk kültüründe yaylacılık, güreş ve hıdrellez şenliklerinin çok güzel motifler barındırdığını belirtti. 16’ncısı düzenlenen Oğulpaşa Yayla Şenlikleri’nde çiftçilere hayırlı ve bereketli bir sezon dileyen Çakıcı, şenliklerin herkese hayırlı olmasını diledi.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin de, hıdrellez şenliklerinin Bilecik için bir değer olduğunu ve Osmaneli’de yükseltmeye çalışılan turizm değerleri içerisinde Oğulpaşa yayla şenlikleri ve güreş etkinliklerinin ayrı bir bölüm teşkil ettiğini aktardı. Etkinliklerinin artarak devam edeceğini bildiren Şahin, buradaki nüfusun tekrar yoğunlaştığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ise, gayretlerinin millete hizmet etmek olduğunu belirtti. Ziyaretinin aynı zamanda kendi açısından helalleşme olduğunu anlatan Poyraz, 3 dönemdir hizmet etmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. Poyraz, “İnşallah bizden sonra sizlerin takdirleriyle bu görevi devralacak olan arkadaşlarımıza bu görevleri inşallah layığı ile yaparlar diyorum. Biliyorsunuz Osmaneli ilçemiz her ne kadar sanayimiz olsa da tarım ağırlıklı bir ilçemiz dolayısıyla yıllardır buralarda köylerimize geldiği zaman en önemli problemlerimiz özellikle tarımsal sulama ile ilgili olarak ciddi problemlerimiz vardı. Başta Oğulpaşa Allah’ın izni ile geçtiğimiz dönemlerde bunları tamamladık. Oğulpaşa’nın hem göleti hem de sulama tesisi bitirildi. Ağlan’a bir gölet yapıldı ama güçlendirilmesi gerekiyordu. Devlet Su İşleri bir çalışma yaptı, inşallah onu da yapacağız. Soğucakpınar köyünün gölet ile ilgili bir talebi var oda şuanda ihale aşamasında” dedi.
Yapılan güreşlerde Başpehlivanlıkta birinci Adem Ustaoğlu, ikinci Emin Öztürk, üçüncü ise Metin Kılıç ve İbrahim Avcı oldu. Baş altı pehlivanlığında da, birinci Memiş Katmerlioğlu, ikinci Hasan Emin Gürbüz, üçüncü Mehmet Şaban ve Bekir Sargın oldu. Gerçekleştirilen ödül töreninin ardından güreş ağalığını iş adamı İrfan Dünyalı aldı.