Bilecik Belediyesi’nin yenileme projesi kapsamında ikinci kez tahliyesine kararı çıkan çay bahçesi, bahçede oturan müşterilerin masalarından kaldırılmasının ardından, yoğun 8güvenlik önlemleri altında boşaltıldı.
Bilecik merkez Teyfikbey Caddesi üzerinde bulunan ve 20 senedir Mustafa Öksüz tarafından işletilen belediyeye ait Kültür Sitesi Aile Çay Bahçesi, mahkemenin vermiş olduğu “Taliye” kararının ardından bugün boşaltıldı. Geçtiğimiz ayda boşaltılan ve işletme sahibinin Avukat Ümran Karayiğit, Eskişehir 1. İdare Mahkemesi yaptığını yürütmenin durdurulmaya ilişkin itiraz sonucu mahkeme Bilecik Belediyesini "Haklı" bulunca bugün Kültür Sitesi Aile Çay Bahçesi yoğun güvenlik önlemleri altında boşaltıldı. Yapılan bu tahliye sırasında işletme sahibinin avukatını bulunmazken, tahliyeyi Bilecik Belediyesi’ne ait avukat ile Bilecik Valiliği temsilen görevlileri gerçekleştirdi. Parka gelen Bilecik Belediyesine ait kamyonlar ve işçiler yaklaşık 1 saat içerisinde parkta bulunan masa ve sandalyeleri toplayarak parktı tertemiz yaptılar.
“PARKTA OTURAN MÜŞTERİLER NEDEN PARKTAN GİTTİKLERİNİ BİLSİNLER”
İş yeri sahibi Ayfer Öksüz’ün kızı ise, görevlilere tutanaklarını tutulmasından sonra eşyaları kaldırılmasını istediğini belirterek,"Müşterilere izah edin buraya niye geldiğinizi ve neden buradan gittiklerini bilsinler" diye görevlilere sitemde bulundu.
“VERİLEN YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI KALDIRILDI”
Bilecik Belediyesi Avukatı Hasan Sevinç, Bilecik Valiliği tarafından tahliye işlemi gerçekleştirildiğini belirterek, “Daha sonra mahkeme yürütmenin durdurulmasına savunma alınıncaya kadar yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Verilen karar akabinde fuzuli şagil tekrar kilidin kırılması suretiyle tekrar yerleşti alana. Ancak verilen yürütmenin durdurulması kararı kaldırıldı. Şuanda hiçbir dosyada herhangi bir yürütme durdurmaya ilişkin bir karar yok. Yapılan tahliye işleminin hukuki olduğu anlaşılıyor bu noktada. Biz tekrar tahliye işleminin gerçekleştiği anda yani yürütmenin durdurulma kararı verildiğinden önceki ana fuzuli şagil işgal edilen alanı tahliye etmekteyiz. Yapılan işlem budur. Şuanda bununla ilgili işlemi asıl işlemi de valilik yapıyor” dedi.
VALİLİK, TAHLİYE KARARINI BELEDİYE VERDİ
Bilecik Valiliğini temsilen “Tahliye”de bulunan Kenan Yiğiter, tahliye ile kendilerinin bir şey uygulamadığı belirterek, “Belediye’nin yapmış olduğu tahliyeden sonra bize gelen 2886 sayılı yasanın 75’inci maddesine göre valilik olaraktan tahliye kararı alındı. İdare mahkemesine gidildi. Ve idare mahkemesi de şuanda tahliyesine tekrar karar verdi ve idare olarak mahkemenin kararını uyguluyoruz. Başka diyecek bir şeyim yok. İlk tahliyeyi Belediye kendisi yaptı. Daha sonraki süreç bize devredildiği için valilik olaraktan biz üzerimize düşen görevi idare olarak yaptık” dedi.
Açıklamaların ardından parkta bulunan bütün eşyalar sayılarak tutanaklara işlendi ve park tamamen boşaltıldı.