Bilecik Anaokulu tarafından ’’Türkülerimize ve Kültürel Değerlerimize Sahip Çıkmak’’ adı projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.
Bilecik Anaokulu gösteri salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe anaokulu öğretmenleri ve veliler katıldı. Yapılan proje hakkında bilgi veren Bilecik Anaokulu öğretmeni Serpil Erol, kültür hazinenin en önemli unsurlarından biri olan türkülerin geçmişi aydınlatarak millete ait geleneği geleceğe aktaracaklarını belirti. Erol, ”Türküler bizi biz yapan en önemli değerlerimizdendir. Bu sebeple bir milleti tanımak o millet hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsak öncelikle o milletin kültür değerlerine bakmamız gerekir. Kültürel unsurlardan biri olan türkülerini unutan bir millet özünü geçmişini unutmuş, kimliğini yitirmiş, yabancılaşmaya mahkum olmuş demektir. Biz de bugün burada çocuklarımızın türküleri tanıması sevmesi öğrenmesi ve gelecek nesillere aktarması için bu programı hazırladık’’ dedi.
Konuşmanın ardından Bilecik Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler ve koro çalışmasının ardından etkinlik sona erdi.