Bilecik’te Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde öğrenim gören başarılı öğrencilere başarı belgesi töreni düzenledi.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Anadolu Üniversitesi AÖF bünyesinde bulunan İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde okuyan 3 bin 479 öğrenciden derslerinde başarı elde eden 100 öğrenciy,e düzenlenen törenle başarı belgeleri verildi. Açılış konuşması yapan Açık Öğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Recep Okur, öğrenciler ile ilgili olan projelerde, yeni olarak karşılarına çıkan her şeyde öğrenci arkadaşlar ile birlikte projelerde görev aldıklarını belirtti. Okur, “Anadolu Üniversitesi olarak oldukça kalabalık bir ekibiz ve amacımız size hep iyi şartlar altında bir öğrenme yaşantısı sunmak. Sizlerde bu uzaktan eğitim sisteminde zoru başardınız ve şuan buradasınız. Bizler de sizlerle bir araya gelelim, hem dertlerinizi dinleyelim, hem önerilerinizi ele alalım bir arada olalım istedik Aslında uzaklık kavramı böyle hep söylenir, açık öğretim sisteminin bariyerleri gibi düşünülür. Uzaktan eğitim değil anında eğitim, biz sizlere anındalığı yaşatmaya çalışıyoruz. Bunun için buradayız. Ortaya koyduğumuz yenilikler web ortamları olsun, kitaplar, öğrenci buluşturmalarımız olsun, mezuniyet törenimiz olsun hepsin de sizlerle bir arada olmaya çalışıyoruz. Sizlerden gelen bilgilendirmeler doğrultuda yenilikler yapıyoruz. Bu anlamda sistemi hep iyileştirmeye çalışıyoruz. AÖF sadece Türkiye’ de değil dünyada mega üniversiteler arasındaki bir üniversite. Dolayısıyla sistemimizi gerçekten kendine has ve büyük bir sistem. Sürekli bu sisteme yenilik getirmeye çalışmalıyız. Özellikle mezun olacak olan öğrencilerimiz öğrenme yaşantınızı lütfen devam ettirin. Yapabiliyorsanız yüksek lisans yapın doktora yapın. Bunun önünde herhangi bir engel yok. Biz sizleri daha farklı yerlerde görmek istiyoruz" dedi.
"BİZİM FELSEFEMİZ YAŞAM BOYU ÖĞRENME"
Uzaktan Öğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Yüzer ise, sayısı milyonları aşan öğrencileri ile sınırları Türkiye’yi aşan AÖF sistemiyle büyük bir aile olduklarını ifade etti. Öğrencilere büyük bir ailenin bir parçası olduklarının üzerini çizen Yüzen, “Sizlerde bunun bir parçasısınız. Bizler de bu işin diğer tarafında size bu hizmeleri getiren öğretim elemanlarının bir parçasıyız. Bu anlamda bizler bugün sizle beraber bu programın heyecanını yaşıyoruz. Bizim felsefemiz yaşam boyu öğrenme, bu anlamda biz daha da büyümek istiyoruz. AÖF yaşınız ne olursa olsun bütün bölümleriyle öğrenci ailelerimize de açık. Sizlerde gelin bizim büyük ailemizin parçası olun. Arkadaşlarımız buraya başarıyla geldiler, üniversite hayatlarını başarılı bir şekilde devam ettiriyorlar. Umarım bundan sonrada yüksek lisans doktora devam ederler. Aksi halde işlerin başına geçerler 2. bölüm ya da bizim 3. bölümümüzü okurlar" dedi.
"BİZ YAŞAM BOYU ÖĞRETİNİN TEMSİLCİSİYİZ"
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AÖF Fakültesi Dekanı Prof. Doktor Yücel Güney, bürolarda yapılan çalışmaları görmek, öğrencileriyle buluşmak, yapılan çalışmaları yerinde incelemenin kendileri için çok iyi bir ortam olduğunu belirtti. Güney, “Bu buluşma aslında çok önemli bir şeyi de gösteriyor. Açık öğretimde malum sadece mezuniyet törenleri oluyor. Mezuniyet töreninde belli bir sayıdaki öğrencilerimizle buluşabiliyoruz. Bu fikirle daha çok öğrencimizle buluşabileceğimizi düşündük. Ben bu görüşmelerde bir zenginliği de fark etmiş oldum. Öyle ki 11. ilim diye söylüyorum o kadar farklı bir topluluğa hitap ediyoruz ki biz. Biz yaşam boyu öğretinin temsilcisiyiz diye söylüyoruz. Bunun anlamını gerçekten zaman içerisinde anladım. Özellikle illeri gezerken görmüş olduğum bizim neyle karşı karşıya olduğumuz. Türkiye’de ne kadar önemli bir sisteme hizmet ettiğimiz. Bunu görünce çok memnun oluyorum. Biz bu konuda önemli misyona sahibiz. Ben buraya yalnız gelmedim, gelirken iktisat işletme fakültesindeki arkadaşlarımla AÖF Dekanlığı arkadaşlarımla beraber geldim. Sizlerin bu başarınızın hep devamlı olmasını istiyorum. Lütfen bize geri dönüşler yapın. Bize durmadan maillerle paylaşın. Bundan sonraki sistemin daha da gelişmesi iyileşmesi için sizlerin bize söyledikleri ve yazdıkları bizim önümüzü açıyor. Çünkü aklımıza gelmeyen düşünemediğimiz noktalarda sizin bilgilendirmeniz bizi etkiliyor" dedi.
Konuşmaların ardından törene katılan başarılı öğrencilere ödüller verildi. Törene konuşmacıların yanı sıra, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Açma, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Pazarlama İşletme Fakültesi Yardımcı Doç. Dr. Elif Eroğlu, AÖF büro yöneticisi Mehmet Duru ve öğretim görevlileri ve öğrenci aileleri katıldı.