Bozüyük’te asansörlerin yıllık kontrollerini yaptırmak üzere 13 Nisan 2015 Pazartesi günü başlayan başvuru süresi 24 Nisan 2015 Cuma günü sona erecek.
Bozüyük Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan ilçe mücavir alan sınırları içindeki binalarda veya iş yerlerinde bulunan asansörlerin yıllık periyodik muayenesi için işbirliği protokolü gereği ilçe sınırları içinde bulunan asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yapılması konusunda TSE yetkilendirilmişti. Buna göre Bozüyük Belediyesi tarafından sesli anons sistemi ile vatandaşlara yapılan duyurularda asansörü bulunan bina yöneticilerinin 24 Nisan’a kadar Belediye Hizmet binasının 2. katında bulunan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurmaları isteniyor.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 05 Aralık 2011 tarih ve 28106 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği 9. Madde 1. Fıkrası gereğince, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılmasında ‘bina yöneticileri’ sorumlu tutuluyor.