Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, 1. Amatör Lig 2014-2015 futbol ligi şampiyonu olarak Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselen Bilecik İl Özel İdarespor yönetici ve futbolcuları onuruna bir yemek verdi.
Bilecik merkeze bağlı Vezirhan beldesinde bir restoranda verilen yemeğe, Vali Nayir’in yanı sıra, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Özel İdaresi birim müdürleri, çalışanlar, teknik heyet ve futbolcular katıldı.
Açılış konuşması yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, kendi isimlerini taşıyan Özel İdarespor kulüplerinin şampiyonluğunu kutladıklarını belirtti. Nalbant, “Ben Bilecik İl Özel İdaresi adını taşıyan kulübümüzü tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Kendilerini hiçbir zaman amatör ruhlarını yitirmemelerini ve o güzel kabiliyetlerini sürdürmelerini istiyorum. Bizim kulübümüz bir kamu kurumunun adını taşıdığı için kamu kurumuna yakışır vakarda müsabakalarını sürdürdüler. Hiçbir olaya, hiçbir tartışmaya da karışmıyorlar. Bu vakarlarından dolayı da kendilerini tebrik ediyorum. Bundan sonraki serüvenlerinde de kendilerine başarılar diliyorum. Biz kendilerinden memnunuz. Desteğimiz bütün amatör sporlara olduğu gibi kendi takımımıza da devam ediyor. Az bir şey kendilerini kayırmak zorundayız. O da bizim kulübümüz olduğu için” dedi.
“MAÇIN BAŞINDAN SONUNA KADAR SANKİ SÜPER LİG HAVASINDA OLDU”
İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım da, bu takımın hak ederek şampiyonluğa ulaştığını belirterek, “Tüm maçlarınızı sonuna kadar hak ederek kazandınız. Son maçı hepimiz heyecanla seyrettik. Hepinizi tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki sezon çok daha farklı bir sezon olacak” dedi.
“ BAŞARINIZ İL ÖZEL İDAREMİZİN DEĞİL, İLİMİZİN BAŞARISI OLSUN”
Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır ise, taktirin, teşekkürün en özünde hak eden durumun çalışılarak, gayret edilerek elde edilen başarı olduğunu belirtti. Nayir, “Sizler bir sezon boyunca bunu birlik beraberlik içerisinde, gayret içerisinde becererek bir başarıya ulaştınız. Temennimiz bu başarınızın hayatınız boyunca devam etmesi ve gelip geçici bir başarı olmaması. Spordan bizim beklentimiz bu birlik ve beraberliği oluşturması. Başarıların tamamına varmanız. Ve kardeşliği, centilmenliği öğretmeniz. Yaşadığımız 1-2 hadise de bunun aksini görsek bile sizlerden beklentimiz sürekli bir centilmen havası içerisinde, birlik beraberlik havası içerisinde başarıya da başarısızlığa da tahammül edecek bir nesil olmanız. O gençliği ifade edebilmeniz. Temennimiz dileğimiz şu ki, sizlerin başarısı İlimizin başarısı olsun. Yalnızca İl Özel İdaremizin değil de Bilecik’imizin başarısı olsun. Bundan sonraki çalışmalarımızda da bizim birkaç şapkamız var. Valilik şapkası dediğinde bütün amatör kulüplerle eşit durumdayız. Ama İl Özel İdaresi şapkası taktığımızda da adınızı taşıyan kulübün elbette başarılarıyla daha mutlu oluyoruz. Dileğimiz başarılarınızın devam etmesi ve bu başarılarınızın İlimizin başarılarına yansıması” dedi.
“İLK YÖNETİCİLİĞİMİZ KUCAĞIMIZDA PATLADI VE ŞAMPİYON OLDUK”
İl Özel İdare Spor Kulüp Başkanı Fazıl Özmen da konuşmasında, 3 sene önceden BAL yükseldiğinde hakikaten imkânsızlıklar olduğunu ve kendilerinin yönetici olarak amatör olduklarını belirterek, “İlk yöneticiliğimizde kucağımızda patladı ve şampiyon olduk. Tecrübesizlik yaşadık. O zaman Türkiye Futbol Federasyonları da BAL Ligi takımlarına bu kadar maddi destek sağlamıyorlardı. Ve bu sene zaten ilk yarının sonunda liderliğe oturduğumuz zaman futbolcu arkadaşlarımızı da çağırdım. ’Olacağız mı, olmayacağız mı’ dedim, ’olacağız’ dediler. Bütçemizi Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) gelecek parayı üst üste koyduğumuz zaman bizim 13 tane deplasmanımız var. Her deplasmanda 3 lira, 4 lira yesek bizim kendi bütçemizle TFF gelen parayla biz bu işi çözeceğimizi zannediyorum. Bizim zaten asıl amacımız kurumun ismi. Nasıl İl Özel İdare Bilecik’in en ücra köşesine kadar hizmet götürüyorsa bizim amacımız da o. Biz o amaçla yola çıktık. bu takım geçen senenin U17, U19 şampiyonu. Geçen senenin iki branşta şampiyon olmuş çocukları. Allah bize bu sene başka bir duyguyu yaşattı. İnşallah bu takım seneye Ziraat Türkiye Kupası’nda oynayacak” dedi.
Konuşmaların ardından kulüp adına Vali Nayir ve İl Genel Meclis Başkanı Yıldırım, yönetici ve antrenöre plaketleri sunuldu. Hatıra fotoğrafının çekinilmesinin ardından yemek sona erdi.