Bilecik Belediyesi tarafından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi önüne ’’Eğitim ve Bilgi Temalı Özel Tasarımlı Anıt’’ çalışması gerçekleştiriliyor.
Bilecik’in birçok noktasını yakışır anıt ve heykeller ile süsleyen Bilecik Belediyesi, üniversite önüne gerçekleştireceği anıt çalışmasını hayata geçiriyor. Bilecik’te ilk olarak üç boyutlu Osmanlı Arması Projesi ile Osmanlı’nın kuruluş toprağı Bilecik’te güzel bir kimlik oluşturan Bilecik Belediyesi, Yükselen Türkiye Cumhuriyeti Anıtı, Türkmeneli Kardeşlik Anıtı, Şehit Asker Anıtı’nın yanı sıra üniversiteye kazandırdığı anıt ile bu anlamda güzel bir çalışmaya imza atmış oldu.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen çalışma hakkında yaptığı açıklamada, Bilecik’in kendisine ait simgelerle tanındığına dikkat çekerek, Bilecik Belediyesi olarak bu anlamda güzel bir çalışmaya imza attıklarını kaydetti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi önüne, bilim ve eğitimi temsil edecek güzel bir görseli oluşturduklarını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, anıt üzerinde; Osmanlı Devleti’nin Manevi Kurucusu Şeyh Edebali’nin; ’İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’’ sözünün olduğunu da vurguladı.