Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı sebebiyle Bilecik’te sabah namazının ardından şehitlere dua edilerek asker yemeği olan buğday çorbası dağıtıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle 81 ili kapsayan program çerçevesinde Bilecik’te sabah namazından sonra eller Çanakkale şehitleri için açıldı. Sabahın ilk saatlerinde Şerifpaşa Camii’ni dolduran Bilecikliler, sabah namazını kıldıktan sonra Kur’an-ı Kerim, tekbirler ve kelime-i tevhitler okuyarak şehit olan askerler için dua etti.
Sabah namazının ardından konuşan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, tam 100 yıl önce Çanakkale’de bütün dünyaya karşı “Çanakkale geçilmez” diye bir destan yazıldığı belirtti. Akkuş, “Tarihte emsali az görülen bir zaferle düşman orduları bozguna uğratıldı. Allah yolunda, din, iman, millet, vatan, bayrak, hak, adalet, erdem, fazilet ve mukaddesat uğrunda Mehmetçiklerimiz kahramanca savaştılar. İlayı Kelimetullah için mücadele ettiler. Din-i Mübin-i İslâm için kanlarını ve canlarını feda ettiler. Şehadet şerbetini içtiler. En yüce mertebeye eriştiler. Tevhidi savundular. İslamin izzet ve şerefini korudular. Müslümanların haysiyet ve onuruna halel getirmediler. Mabetlerimize namahrem eli değdirtmediler. Şehadetleri dinimizin temeli olan ezanlarımızı susturmadılar. Fakirlik, yokluk ve imkansızlıklar içerisinde çarpıştılar, fakat hiçbir zaman geri çekilmediler. İman dolu göğüslerini siper ettiler, imanlarıyla, cesaretleriyle, fedakarlıklarıyla, Allah’ın inayet ve yardımıyla büyük bir zafer kazandılar. Çağdaş dünyaya da savaş ahlakını ve savaş hukukunu öğrettiler. Yeri geldiğinde yaralı düşman askerlerini sırtlarında taşıdılar, onlara mataralarından su içirdiler. Savaş ortamında bile insanlığın ölmediğini bütün dünyaya gösterdiler” dedi.
Sabah namazı sonrası Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, cemaatteki gençlere “Bir Millet Yeniden Dirilişi Çanakkale” adlı kitabı dağıttı. Katılımcılara, asker yemeği olan buğday çorbasının da dağıtıldığı programa İl Müftüsü Necati Akkuş’un yanı sıra, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, müftü yardımcılar ve çok sayıda vatandaşın katıldı.