Bilecik’in Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan ve depreme dayanıklı olmadığının belirlenmesinin ardından boşaltılan eski vali konağı, yerine alışveriş merkezi yapılması amacıyla yıkıldı.
1965 yılında yapılan ve 2014 yılına kadar çeşitli valilere hizmet veren konak için Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından depreme dayanıklılığı olmadığı dolayı ve yıkılma tehlikesi taşıdığı için oturulmaz raporu verilmişti.
Bunun üzerine Bahçelievler mahallesine yeni bir vali konağı yaptırılırken, eski konak verilen raporun ardında Bilecik İl Özel İdaresi tarafından komple satışı ve yerine alışveriş merkezinin yapılması için üç defa ihaleye çıkartıldı. Ancak ihaleye kimsenin talip olmamasından dolayı Bilecik İl Genel Meclisi tarafından bir karar alındı. Bu karar doğrultusunda Aralık 2014 yılında kiralanması talebiyle ihaleye çıkıldı ve 7 yıllığına aylık 16 bin 500 TL kira ücreti ile ihale edildi. Mevcut binanın yıkılarak yerine prefabrik veya ahşap restoran, kafeterya yapılması şartına göre ihaleyi iş adamı Mehmet Ergün kazandı. İş adamı, eski binayı tamamen yıkarken, eski vali konağından geriye sadece kapının girişindeki polis kulübesi kaldı.