Bilecik Ticaret Odası’nın (TSO) ev sahipliğinde yapılan Sektör Çalıştayları’nın bu haftaki konusu Finans ve Sigortacılık olarak gerçekleştirildi.
Bilecik TSO Toplantı Salonunda yapılan Finans Ve Sigortacılık Sektörü Çalıştayı’na Bilecik TSO Başkan ı Fevzi Uzun, TSO yönetim kurulu üyeleri, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir İlgen, öğretim üyeleri, Bilecik’te faaliyetlerini sürdüren kamu ve özel banka müdürleri, kuyumcular ve sigorta aracılık hizmeti veren firma yetkilileri katıldı.
Çalıştay, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Resul Yazıcı’nın ’Dünya ve Türkiye Ekonomisinin Genel Görünümü’ konulu hazırladığı sunum ile başladı. Ardından, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüksel Okşak’ın moderatörlüğünde kahvaltı eşliğinde yapılan çalıştayda, finans ve sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri yaşadıkları problemleri masaya yatırma imkanı buldular.
“FİNANS SEKTÖRÜ İÇİN EN ÖNEMLİ FAKTÖR RİSKTİR”
Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun, Finans ve Sigortacılık Sektörü Çalıştayı katılımcılarına teşekkür ederek, finans sektörü için en önemli faktörün risk olduğunu vurguladı. Uzun, "Bu riski minimize etmek için özellikle bankacılık sektörünün odamızdan beklentileri nelerdir? Ticari işletmelerimizin veya Sanayi Kuruluşlarımızın çeşitli finansal yöntemler hakkında bilgileri var mı? Bu yöntemleri kullanıyorlar mı? Bu soruların cevapları sektörle her zaman iç içe olan banka müdürlerimizde. Ticari işletmeler ve sanayi kuruluşlarının eksik olduğu finansal okur-yazarlık konusunda eğitim ihtiyaçları var ise bu konuda Bilecik TSO olarak elimizi her zaman taşın altına koymaya hazırız. Bugün dördüncü çalıştayımızı gerçekleştirdik. Hedefimiz yaklaşık 20 sektörü bir araya getirerek sorunları belirlemek ve çözüm yolları için beyin fırtınası yapmak. Şuana kadar gerçekleştirdiğimiz çalıştaylardan beklediğimizden daha fazla verim aldık” dedi.
Çalıştaya katılan sektör temsilcileri düzenlenen toplantıdan memnun olduklarını belirterek, Bilecik TSO Yönetim Kurulu’na teşekkür ettiler.