Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında Bilecik’te eğitim alan kadın çiftçilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törende konuşan Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, tarım sektörünün çok zor şartlarda ve çevre faktörlerinden fazla etkilenen sektör olduğunu söyledi. Çiftçiliğin insanoğlunun doğumundan ölümüne kadar hayatının her evresinde tüketicinin isteklerine uygun hale getirilen zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu ifade eden Yıldız, "Son yıllarda kadın çiftçilerimizin ağırlıklı yer almasından dolayı Bakanlığımız eğitim çalışmalarını hızlandırmış. Kadınlarımıza sadece tarımla değil, aile hukuku, insan hakları, aile içi ve kadına şiddet, girişimcilik ruhu, örgütlenme anlayışı ve sağlık bilgisi konularda da bilgiler verildi. Kadın bir toplumun hamuru yoğuran, şekil veren esas unsurdur. Bunun yanı sıra tarımda da çok büyük paya sahiptir" dedi.
Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, çiftçinin ağır şartlar altında üretim yapmaya ve ülkeyi beslemeye bütün gayretiyle devam ettiğini kaydederek, "Bugün aç değilsek, çocuklarımızın karnı doyuyorsa, 77 milyon Türk insanımızı 37 milyon turisti, çevre ülkelerin gıda açığını kapatabiliyorsak, bunu yağmur çamur demeden gece gündüz çalışan, her türlü eziyeti çeken Türk çiftçisinin üretimine borçluyuz. Bütün bu şartlar altında bile tarlasından, bağından, bahçesinden, ağılından, ahırından çıkmayan yılın her mevsiminde üretimde kalan Türk çiftçisine hizmet etmek gayet onurlu ve şerefli bir görevdir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir’in eşi Münevver Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç’un eşi Nesrin Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ve daire müdürleri 80 kadın çiftçiye sertifikalarını verdi.