Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hasan Kocatepe, hizmete girdikten sonra fiyatı konusunda tepkilere neden olan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda fiyat değişikliği olmadığını ancak fitness ve sauna kullanımının ücrete tabi tutulduğunu belirtti.
Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda açıklamada bulunan Kocatepe, fiyatlar üzerinde herhangi bir fiyat değişliği olmadığını, fitness ve sauna kullanımlarının da ücretlendirildiğini belirtti. Kocatepe, 2015 yılı Ücret Tarifesi ve Kuralları Komisyonu tarafından bireysel üyelik fiyatlarının aylık 6-14 yaş grubunun 8 girişin 100 TL, 16 girişin 160 TL, 24 girişin 240 TL, 32 girişin 320 TL, 40 girişin 380 TL olduğunu belirtti. Kocatepe, “Büyük bay ve bayanlarda ise, 8 girişin 150 TL, 16 girişin 280 TL, 24 girişin 400 TL, 32 girişin 500 TL, 40 girişin 600 TL’dir. Ayrıca Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun sauna kısmından yararlanacak vatandaşlarda bireysel üyelik için 10 kişilik grup oluşturana seansı 150 TL, bu da kişi başı 15 TL oluyor. 10 kişilik grupların 4 seans geçirmeleri 500 TL, 10 kişilik grupların 10 seansı bin TL, 10 kişilik grupların 20 seansı ise bin 500 TL fiyatlandırıldı. Diğer bir hizmetimiz fitness da ücretlendirmemiz. 5 giriş 40 TL, 10 giriş 65 TL, 15 giriş 90 TL, spor ve okul kulüplerine 10 girişi 350 TL olarak ücretlendirdik” dedi.
ÜCRETSİZ KULLANIMLAR
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hasan Kocatepe, tüm spor branşlarında faal olan milli sporculara idarenin uygun göreceği saatlerde ücretsiz kullanım sağlanacağını ifade ederek, "İl Müdürlüğü tarafından tescili yapılmış yüzme kulüplerinin antrenörlerine gelişimleri için idarenin belirlediği gün ve saatlerde kullanıma açılacaktır.Lisanslı faal engelli sporculardan ücret alınmayacaktır” diye konuştu.
Kocatepe, sarı basın kartı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden spor basın kartı olanlara indirim uygulanacağını söyleyerek, şöyle devam etti:
“Tüm eğitim kurumlarına yüzde 25 indirim uygulanacaktır ama bu uygulama özel okullar hariç. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temel eğitim çalışmalarında kardeşlere yüzde 25 indirim uygulanacaktır. Aile üyeliğine yapanlara yüzde 25 indirim uygulanacaktır. Çekirdek aile karı-koca ve 12-18 yaş arası yüzme bilen çocuklardan en az 2 kişi olacak. İl Karması Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan yüzme antrenörlerinin eşliğinde ilgili kulüp antrenörleri tarafından il müdürlüğümüzce tahsis edilen gün ve saatlerde antrenmanlarını ücretsiz olarak yapacaklardır. Kulüplere performans sporcuları ile ilgili ayrıca bir indirim uygulanmayacaktır. İl Karması sporcularının tespiti İl Müdürlüğü Yüzme Teknik Kurulu tarafından yapılacaktır. Engellilere yüzde 50 indirim uygulanacaktır. Şehitlerin dul ve yetimleri ile gazilere, eş ve çocuklarına yüzde 50 indirim uygulanacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalan 6-18 yaş grubu çocuk ve gençlere yönelik kulvar tahsislerinde yüzde 50 indirim uygulanacaktır. Kulüplerin engelli çalıştırdığı saatlerde kulvar ücretine yüzde 50 indirim uygulanacaktır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve 1’inci derece yakınlarına yüzde 50 indirim uygulanacaktır.”