Bilecik’te,2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında 20 engelli yemin ederek, bir günlük askerlik yaptı.
2015 yılı "Temsili Askerlik" uygulaması kapsamında aileleriyle kışlaya gelen 20 engelli, askeri giysileri giyerek, tören alanına geçti. Düzenlenen törende konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, törende yaptığı konuşmada, anayasanın 72. maddesinin "Vatan hizmeti her Türk’ün hakkı ve ödevidir" diye tarif edildiğini kaydetti. Kutsal askerlik görevini yerine getiren evlatların ve ailelerin mutluluğunu paylaştıklarını vurgulayan Vali Nayir, "Aileleri kutluyorum. Çocuklarınızın askerlik hizmetinden mahrum kalmadığını hep birlikte görüyoruz. Bu işin uzunu, kısası yok. Bugün çocuklarımız burada eğitim alıp, yemin edip, bu kutsal ocağın birer ferdi olacaklar. Mehmetçikler, sevdiklerinizin huzurunda, arkadaşlarınızın şahitliğiyle kutsal bayrağımızın gölgesinde omuz omuza silah ve Türk bayrağına el koyarak yemin edeceksiniz. Ettiğiniz yemin kutlu ve yolunuz açık olsun" dedi.
2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç da, kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gururunu ömür boyu taşıdığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadır. Askerlik, her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizlere, kısa da olsa, kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Ancak şunu bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Gönülde inanıyoruz ki, ihtiyaç duyulduğunda, bu yemini eden her vatan evladı gibi, vatan için esirgemeyeceksiniz."
Bozüyük Özürlü ve Engelliler Derneği Başkanı İsmail Çelik’in konuşmasının ardından kütüğe plaket çakıldı. Daha sonra Türk bayrağına ellerini koyarak yemin eden engelli askerlerin tezkereleri, Vali Nayir, Tuğgeneral Koç ve Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, tarafından verildi.
Daha sonra, engellilerin tören yürüyüşünün ardından program sona erdi. Engeliler, tören sonrası aileleri ve komutanlarıyla fotoğraf çektirdi, karavana yedi.