Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediye tarafından her mahalleye bir spor tesisi kazandırılması amacıyla hayata geçirilen program kapsamında Çarşı Mahalleye yapılan 7’nci çim saha açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nin okunması ile başlayan açılış programı protokol konuşmaları ile devam etti. İlk olarak Albay İbrahim Çolak İlk/Ortaokulu Müdürü Levent Sağıroğlu tarafından bir teşekkür konuşması yapıldı. Ardından Çarşı Mahalle Muhtarı Bedri Yaz da Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya sentetik çim sahanın Çarşı Mahalleye kazandırılması noktasında teşekkür etti. Yapılan yatırıma sahip çıkılması noktasında mahalle sakinlerine tavsiyelerde bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de Belediye Başkanı Bakıcı’nın eğitim konusundaki hiçbir isteği geri çevirmediğini belirterek gençleri sporla buluşturan bu anlayışa çok teşekkür ettiğini belirtti.
Başkan Bakıcı ise konuşmasında, ”Yerel seçim öncesinde her mahallemize bir sentetik çim saha yapma sözü vermiştik. Bugün burada 7.’inci sentetik çim sahamızı açıyoruz. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile arazilerin tespiti konusunda birlikte çalışıyoruz. 8.’incisi de tamamlandı. O da bugün kullanıma açılacak. Allah nasip ederse 9’uncu ve 10’uncu sahalarımızın ihalesine çıktık. Bir tanesini Akpınar mahallemize diğerini ise Bekir Aral İlkokulu bahçesine yapacağız. Burada çocuklarımıza verdiğimiz değeri ortaya koyuyoruz. Teknolojinin her geçen gün çocuklarımızı esir aldığı günümüzde çocuklarımızın bu sahalar ile fiziksel ve bedensel olarak gelişmelerine katkı sağlamayı umut ediyoruz. Biz gençliğimizde toprak sahalarda top koşturduk. Şimdi bizim çocuklarımız özel okul seviyesindeki bu sahalarda top oynasınlar istiyoruz. Allah bize bu hizmetleri yapmayı nasip etti. Daha birçok proje ile sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın” dedi.
AK Parti Milletvekili Halil Eldemir de yaptığı konuşmada, “Böyle bir yaz gününde belediyeciliğin sadece yol, su ve kaldırım çalışmalarından ibaret olmadığını ve bunun yanında kültürel, sportif ve sosyal alandaki faaliyetlerle belediye hizmetlerinin vatandaşa ulaştırılmasını kendisine hedef edinmiş Bozüyük Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’ya huzurlarınızda tebrik ediyorum. Çocuklarımızın zihinsel alanda gelişmelerinin yanı sıra bedensel, fiziksel ve ruhsal alanda gelişmeleri zihinsel alan kadar önemlidir. Bu konuda geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yapılacak yatırımın mutlaka karşılığı vardır. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor. Tesisimizin mahallemiz halkına hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.
Ardından İlçe Müftüsü Selami Bağcı nezaretinde yapılan dualar eşliğinde 7.’inci sentetik sahanın açılışı yapıldı. Açılışın ardından Akpınar Kız Futbol takımı tarafından Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın da katılımıyla bir gösteri maçı yapıldı.
Açılış programına AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bozüyük TSO Başkanı Buğra levent, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.