Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç başkanlığında gerçekleştirildi.
6 gündem maddesi ile gerçekleştirilen toplantıda CHP ve AK Parti meclis grubunca gündeme ilave olarak ek önergeler verildi. CHP grubunun önergeleri CHP ve MHP meclis üyelerinin kabul, AK Parti meclis grubunun çekimser oyları ile gündeme alındı. AK Parti grubunun önergesi oy birliği ile gündeme alındı.
İlk gündem maddesinde 3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına ve 15 Mayıs 2015 tarihli Yaşar Özcan’ın dilekçesine istinaden; 280 ada 26 nolu parselde kayıtlı taşınmazın bulunduğu imar adasında ve imar planı genelinde bazı bölgelerde bulunan "yapı mahreç yönü" uygulamalarının yeniden gözden geçirilmesi ve gerek görülen bölgelerde belediye tarafından imar planı değişikliği hazırlatılması için karar alınması talebi görüşülerek imar komisyonuna sevk edildi.
3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; Nurettin Sayar Caddesinde imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi yapıldı. Görüşmeler sırasında CHP meclis üyesi Mehmet Aytaş uygulamanın yanlış olduğunu söyleyerek vatandaşın zor durumda bırakıldığını söyledi. Yol genişletme çalışmasının vatandaşın kamulaştırma yapılarak masraf etmeden önce yapılmasının daha doğru olacağını kaydetti. Yapılan oylamada CHP meclis üyeleri dahil bütün üyeler kabul yönünde oy kullanırken Mehmet Aytaş red yönünde oy kullandı. Bir diğer madde de ise 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesine istinaden; mezarlık alanlarında bedelsiz taşınmaz devir işleminin teşvik edilmesi için; ilgili mezarlık alanlarındaki taşınmazlarını Belediyeye bedelsiz devreden vatandaşlara (taşınmaz maliklerine) taşınmazlarından veya mevcut aile mezarlığından en fazla 6 kişilik aile kabristanı yeri olarak ayrılması konusunun görüşülmesi yapıldı. Görüşmeler sonrası yapılan oylamada CHP meclis üyesi Çoşkun Aksu’nun red oyu ile gündem maddesi kabul edildi.
3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden Akpınar Mahallesinde yapılan ve 10 Nisan 2015 gün ve 55 sayılı Bozüyük Belediyesi Meclis kararı ile onaylanan imar planına ilan sürecinde yapılan itirazların görüşülmesi yapıldı. Plan imar komisyonuna sevk edilirken Pazartesi günü 2.’inci bileşim yapılmasına karar verildi.
Belediye Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. MHP grubunun geçmiş daha önceden vermiş olduğu Organize Sanayi Bölgesine halk dolmuşu ve belediye otobüsü servisleri için ek süre istendi, oy birliği ile kabul edildi. Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Ardından verilen ek önergelere geçildi. CHP grubu adına meclis üyesi Coşkun Aksu, kapalı Pazar yeri ile ilgili mahkemeye sunulan bilirkişi raporu hakkında partisinin görüşlerini beyan etti. Yeşilkent ve Musapınarı arasında taş ocakları yönüne yapılan yol hakkında verilen önerge görüşüldü. Ayrıca Kasımpaşa Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yapımı devam eden kültür merkezi ile ilgili soru önergesi görüşüldü. AK Parti grubu tarafından İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği ile köylere ortak çalışma yapılabilmesi konusunda protokol imzalanması için Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya yetki verilmesi konusunda oylama yapıldı. MHP’nin çekimser oy kullandığı gündem maddesi AK Parti ve CHP’nin oyları ile oy birliği ile kabul edildi. Yine geçmiş dönemde MHP grubu tarafından verilen önerge ile amatör spor kulüplerine yapılan yardımlar konusunda bilgi verildi.