Bilecik’in Bozüyük İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün 2014-2015 eğitim öğretim yılında açmış olduğu kursların yıl sonu sergisi törenle açıldı.
Kurumun konferans salonundaki programda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdür vekili Rıdvan Güner, “Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim” ilkesiyle başlamış oldukları bir yılın daha sonuna geldiklerini söyledi. Güner, hayat boyu öğrenim, örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da örgün eğitim sisteminin herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademeden ayrılmış ya da bitirmiş bireylere; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte çeşitli süre ve düzeylerde hayat boyu yapılan eğitim, öğretim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinliklerinin tümünü kapsadığını belirtti. Rıdvan Güler, "Hızla artan bilgi ve gelişen teknoloji bireylerin eğitim ihtiyaçlarını artırmıştır. Bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeler toplumsal, kültürel, siyasî ve ekonomik alanlarda devrim niteliğinde değişikliklere neden olmaktadır. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri bu değişimleri uyguladığı modüler programlarla halkımızın kendilerini yenilemesine katkıda bulunmaktadır. Bu güne kadar 16’sı aile eğitimi kursu olmak üzere toplam 710 kurs açılmış olup 10 bin 729 kursiyerden kursu sona erenlerden 6 bin kursiyere belge verilmiştir. Spor kurslarımızda; Dart Türkiye Şampiyonası sıralamalarında toplamda 39 derece elde edilmiştir. 3 kursiyerimiz Elektronik Dart’ta Milli Takıma seçilmiş olup ülkemizi Hırvatistan’da temsil etmektedir. Basketbol, voleybol, bocce kurslarında ilimizi temsilen grup müsabakalarına katılmışlardır. Bu başarılarda bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’ya ve belediye çalışanlarına, İlçe Milli Eğitim ve şube müdürlerimize, öğretmen arkadaşlarım ve kursiyerlerimiz adına teşekkür ederim” dedi.
Ardından giyim ve el sanatları öğretmen ve kursiyerler tarafından hazırlanan defile sahnelendi. Devamında protokol mensuplarınca yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı. Serginin gezilmesinin ardından program sona erdi.