Bilecik’in Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, köy okulları dahil ilçe genelindeki bütün okullarda alarm güvenlik sistemi kuruldu.
Yapılan çalışma neticesinde ilçe genelindeki güvenlik sistemi bulunmayan son 13 okula daha güvenlik sistemi kuruldu. Yavuz Sultan Selim Ortaokuluna ve Zafer İlk Okuluna kamera güvenlik ve alarm sistemi kuruldu. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Albay İbrahim Çolak İlk/Ortaokulunun kayıt cihazı yenilendi. Muratdere İlk/Ortaokulu, Kandilli İlk/Ortaokulu, İçköy ilk/Ortaokulu, Saffet Şeker İlk ve Ortaokulu, Öğretmen Bekir Aral İlkokulu, Atatürk İlk/Ortaokulu, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu, 100.yıl Ortaokulu ve 4 Eylül İlkokuluna alarm güvenlik sistemi kuruldu. Sistem kapsamında 55 hareket dedektörü okullara kuruldu.
Ayrıca Dodurga Belediyesi tarafından Dodurga İlk ve Ortaokuluna yaklaşık maliyeti 4 bin TL olan kamera güvenlik sistemi kuruldu. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, okul güvenliğini çok önemsediklerini, bundan sonraki hedeflerinin ilçedeki tüm okullara öğrencilerin tanımlanması için kartlı turnike sistemi kurmak olduğunu söyledi.