Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Saffet Şeker Ortaokulu’nda “TÜBİTAK 4006 bilim fuarı” açıldı.
Öğrenciler tarafından hayata geçirilen projelerin sergilendiği fuar açılışı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından yapıldı.
Okulun Türkçe öğretmeni Selda Tetik, okullarda düzenlenen bilim fuarlarının çok önemli olduğunu söyledi. Selda Tetik konuşmasında, “Okullarda çocuğun hür ve bilimsel düşünebilmesi, geniş bir dünya görüşüne sahip olabilmesi, insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumlu, verimli kişiler olabilmesi için öğretmenlere görevler düşmektedir. Çocuklarımızı yetiştirirken bilgiyi doğrudan vermek yerine onların düşünmesini sağlamalı, onlardaki yaratıcılığı ortaya çıkarmalıyız. Yaratıcı, araştırmacı, merak eden, farklı düşünen, eleştiren bireyler yetiştirmek için de bilim fuarlarının katkısı çok büyüktür. Projeler, çocuklarımızın teorik bilgileri öğrenip bunları kendi hayal güçleriyle birleştirmesine katkı sağlar. Çocuklarımızın hayal güçleriyle bilgilerinin birleştiği bilim fuarımızda fen ve teknoloji alanında 59, Türkçe alanında 5, sosyal bilgiler 4, matematik 9, yabancı dil 3 din kültürü ve ahlak bilgisi 2, teknoloji tasarım 1, beden eğitimi 4, görsel sanatlar 1 ve müzik alanında 1 olmak üzere toplam 89 proje bulunmaktadır. Bu projelerde 17 danışman öğretmenimiz rehberliğinde 156 öğrencimiz özverili çalışmalarını ortaya koydular” dedi.
Fuar açılışının ardından fuar gezilerek Okul Müdürü Yavuz Öztürk, Belediye Başkanı Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve beraberindekilere sergilenen projeler hakkında bilgiler verildi.