Bilecik’in Osmaneli ilçesi Tayyare Meydanında düzenlenen mitingte, CHP Bilecik milletvekili adayları Yaşar Tüzün ve Çağatay Karaahmet, vatandaşlara hitap etti.
CHP Bilecik Milletvekili adayı Çağatay Karaahmet, “Türkiye yeni ufuklara yelken açacak. CHP ne yaptı demişler. Çimento fabrikalarını biz yaptık, çok fabrikaları biz yaptık, demir yollarını biz yaptık, sana başbakan olacak sana cumhurbaşkanı olacak bir demokratik ortamı demokratik cumhuriyeti biz kurduk. CHP geldiği zaman imam hatipler kapatılacak, diyanet işleri kapatılacak demişler. Böyle bir şey mümkün mü İsmet Paşanın tabiri ile hadi canım sende demek lazım. Kapatacağımızı söyledikleri o imam hatipleri, diyanet işlerini CHP açtı. Bu ülkenin Müslüman halkının dinini vicdanını kullanabilmesi için yaşayabilmesi için bütün olanakları CHP sağladı. 8 Haziran günü mazbatamızı alacağız ve Ankara’da güneşi doğuracağız. Bu güneş Osmaneli’ne yansıyacak, Bilecik’e yansıyacak. Bilecik’ten 2 milletvekili çıkartacağız" dedi.
CHP Bilecik Milletvekili adayı Yaşar Tüzün de, "Osmaneli’nin insanı bölgenin en çalışkan insanlarından bir tanesi. Gerçekten çok çalışıyor ama çalıştıkça iflas ediyor, çalıştıkça fakirleşiyor, çalıştıkça yoksullaşıyor. CHP iktidarında bütün emeklilerimizin maaşlarını intibak yasası ile birlikte net 1500 TL yapacağız. Emeklilerimize ramazan ve kurban bayramında birer maaş ikramiye vererek bayramlarını bayram gibi yaşamalarını sağlayacağız. Bu sadece CHP iktidarda olduğu sürece değil ömrünün sonuna kadar devam edecek. Seçim yatırımı değil bu bizim söylemimiz geçim yatırımı. CHP iktidarında Osmaneli köylüsü çiftçisi vergi ödemeden 4.5 lira olan mazotu 1.5 liraya alacak bunun sözünü veriyoruz. Şimdiye kadar CHP’ye oy vermemiş olabilirsiniz, CHP’li de değilsinizdir buna da saygı duyuyorum ama bu dönemin önemine binaen bu aday profillerinin önemine binaen bütün Osmanelili hemşehrilerimden bütün vatandaşlarımdan bu seçimlerde Yaşar Tüzün ve Çağatay Karaahmete kısacası CHP’ye oy istiyorum ve destek istiyorum” dedi.