Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Bozüyük Belediyesi tarafından 1 günlük temsili askerlik yapacak 14 engelli asker adayı için kına gecesi düzenlendi. Duygulu anların yaşandığı gecede engelli aileleri gözyaşlarını tutamadı.
Yeni Mahalle Konağı’nda düzenlenen kına gecesi programında ilk olarak mevlidi şerif okunmasının ardından engelli ailelerine yemek verildi. Sonrasında İlçe Jandarma Komutanlığı komuta kademesince engelli asker adaylarına asker tülbenti bağlandı. Kına gecesi, asker adaylarına tekbirler ve dualar eşliğinde kına yakılması ve protokol mensuplarının katılımıyla çiftetelli oynanması ile devam etti.
Programda ilk olarak konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, her zaman engellilerin yanlarında olduklarını belirterek, "Bugün burada 14 ağabeyimiz, kardeşimiz ve arkadaşımızın askerlikle ilgili olarak yapamadıkları ama gerçekten de sağlıklı birer vatandaş gibi yapmayı arzu ettikleri askerlik görevleri noktasında hatıraları olsun istedik. Her zaman onların yanındayız ve çalışmalarımızla onların yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Her türlü etkinliklerinde belediye olarak yanlarındayız" dedi.
Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik ise, Engelliler Haftası dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığının 1 günlük temsili askerlik uygulaması çerçevesinde, "En Büyük Asker Bizim Asker Projesi"ni hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydetti. Çelik, "Proje kapsamında belediyemiz asker kınası etkinliği düzenledi. Hepiniz biliyorsunuz ki askerlik bizim için çok önemlidir. Erkek olup engelli olanların içlerine, askerlik yoklaması yaklaşınca bir sızı çöker. Bunu kimse bilemez, yaşayan bilir. Bunu yaşamayan bilemez, Allah kimseye yaşatmasın. 1 günlük askerlik bizim için çok şey ifade ediyor. Hem engelli hem dernek başkanı olarak normal askerler gibi örf ve adetlerimize uygun olarak asker kınası etkinliği düzenlemek istedim ama dernek olarak imkânlarımız kısıtlıydı. Bozüyük Belediyesi de bize bu anlamda her türlü desteği sağladı. Bu anlamda sizlerin huzurunuzda Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’ya bir kez daha çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Son olarak konuşan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can da, 1 gün dahi olsa kendilerinin yanında yer almak isteyen engellilere teşekkür ederek, her istediklerini engelleri aşarak yapabilmelerini diledi.
Konuşmaların ardından 14 engelli asker adayına protokol mensupları ve engelli ailelerince tekbirler ve dualar eşliğinde asker kınası yakıldı. Kına yakılması sırasında duygulanan bazı engelli ailelerinin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.
Kına yakılmasının ardından engelli asker adayları, çiftetelli eşliğinde geç saatlere kadar eğlendi. Dernek Başkanı İsmail Çelik, engelli aileleri adına Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya "dezavantajlılara farkındalığınızın farkındayız" diyerek teşekkür etti ve plaket verdi.
Etkinliğe, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin yönetim kurulu üyeleri AK Parti Bozüyük Kadın Kolları Başkanı Gülcan Bayraktar AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kadir Ünal, CHP İlçe Başkanı İhsan Esel ve yönetim kurulu üyeleri, Bozüyük Pazaryerililer Derneği Başkanı Ali Şahinoğlu, Dernek Başkanı İsmail Çelik, askerler, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.