Bilecik’in Yenipazar ilçesinde yaşayan ve önceki gün hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi 62 yaşındaki Şaban Dülger düzenlenen askeri tören ile toprağa verildi.
Yenipazar Devlet Hastanesi morgundan alınan Dülger’in cenazesi Yenipazar Merkez Camisine getiridi. Buradaki cenaze namazına, Şaban Dülger’in yakınları, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Yenipazar Kaymakamı Mehmet Kılıç, Gölpazarı Kaymakamı Celalettin Taşkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. İlçe Müftüsü Aşur Akyol’un kıldırdığı cenaze namazının ardından Türk bayrağına sarılı Dülger’in tabutu, askerlerin omuzlarında cenaze arabasına konuldu. Dülger’in cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi. Vali Nayir ve Tuğgeneral Koç ile beraberindekiler, Dülger’in eşi Fadime ve oğlu Selçuk ile kardeşi Ali Dülger’e başsağlığında bulundu.
Öte yandan, Kıbrıs Gazisi Şaban Dülger, önceki gün Gölpazarı ilçesinde bir inşaatın ikinci katında çalışırken dengesini kaybederek toprak zemine düşmesi sonucu ağır yaralanmış ve Bilecik Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.