Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi öğrencileri Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphane ve Bilgi Merkezi’ni ziyaret etti.
Öğrenciler kütüphanenin tüm salonlarını gezerek yetkililerinden bilgi aldı. Genç üniversite adayları zengin kitap koleksiyonundan bazı eserleri de inceleme fırsatı buldu. Kütüphane yetkilileri, öğrencilere, Kütüphane ve Bilgi Merkezi’nin, Türkiye’deki birçok üniversite kütüphanesinden üstün özelliklere sahip olduğunu anlatarak, “Kütüphaneden faydalanmak için tüm engellerin kaldırdık. Kütüphaneden ödünç kitap almak artık oldukça basit bir işlemle yapılıyor ve tüm vatandaşlar kütüphaneden kitap ödünç alabiliyor. 7 gün 24 saat açık olan ve şehir merkezine ücretsiz servis hizmeti de sunan kütüphanede geç saatlere kadar çalışan öğrenciler içinde ikramlarda da bulunuyoruz” diye belirttiler.
Genç üniversite adayları ise, kütüphanede bulunan zengin içerik ve "Engelsiz Kütüphane" anlayışının Türkiye’de birçok üniversiteye ilham kaynağı olması gerektiğini belirterek, “Öğrenciler, üniversite ve kütüphanesinin Bilecik’in kültürel yönden tanınmasına da büyük katkı sağlayacak” dediler.