Osmaneli Nilüfer Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında hazırladıkları 33 projeyi sergilediler.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak ?4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları destekleme? amacı için Osmaneli Nilüfer Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi yaptıkları birbirinden ilginç buluşları sergilediler. Nilüfer Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bununla alakalı düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Ömer Yüce, fuarda sergilenen 33 projenin 3 ay gibi bir sürede hazırlandığını ve proje hazırlanmasında 10 öğretmen ve 50 öğrencinin görev aldığını söyledi. Projelerinin, 100 proje arasından bilimsel ölçütlere göre büyük bir titizlikle seçildiğini anlatan Yüce, “Öğrencilerimiz çok ciddi emek sarf ettiler. Öğretmenlerimiz her aşamada onlara danışmanlık yaptılar ve bu güzel atmosferi oluşturdular. Bu fuarı tertip etmede en önemli kazancımızın öğrencilerimizin öz güvenlerine yapmış olduğu katkı olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen bütün öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından öğrencilerin hazırladığı fuarın açılışını, İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci yaptı. Açılışın ardından stantları gezen Kaymakam Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin ve beraberindeki katılımcılar, öğrencilerden buluşları hakkında bilgi aldı.