AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu.
Şantiye Şefi Burhanettin Açıkel’den çalışmalar hakkında bilgi alan Poyraz, bazı yayın organlarınca yapılan art niyetli haberleri kınayarak TOKİ konutlarının zemin olarak ilçenin en sağlam konutları olduğunu söyledi. Milletvekili Poyraz yaptığı açıklamada, “Hakikaten güzel bir çalışma olmuş, önümüzdeki yaz sonuna kadar çalışmaların tamamlanması hedefleniyor. Geçtiğimiz günlerde hem yerel hem de ulusal basında ağırlıklı olarak da paralel medyanın yayın organlarında TOKİ konutları ile ilgili haberler yapıldı. Bu haberleri art niyetli haberler olarak görüyorum. Yapılan icraatları kötü göstermek veya içlerindeki nefreti kini dışa yansıtmak için daha sağlam gerekçeler bulmaları gerekiyor. Türkiye de ilkleri yapanlar olarak bir tarafta hızlı tren projeleri hayata geçiriyoruz. Bir tarafta da iddia ediyoruz ki Bozüyük’ün en sağlam konutlarını yapıyoruz. TOKİ konutları zeminin kayalık olması nedeniyle ilçemizin en sağlam konutlarıdır. Zaten burada inşaat yapımı sırasında arkadaşlarımız hafriyat çalışmalarında çok ciddi sıkıntı yaşadılar. Çıkmışlar konutların altından hızlı tren geçtiği gerekçesi ile konutlar büyük risk taşıdığı yalanını dillerine doluyorlar. Bir kere hızlı tren konutların altından geçmiyor. Geçse bile herhangi bir sıkıntı durum söz konusu değildir. Bu zihniyetle bizim ne İstanbul da ne de Ankara da yerin altına metro falan yapmamamız lazım. Şu anda dünyanın neresine giderseniz gidin. Büyük şehirlerde yerin 20-30 metre altında metro tünelleri var. Kaldı ki burada tünelin konutlara yakınlığı 65 metre civarında. Ama icraatları nasıl yalanlayacağız, karalayacağız telaşı içerisinde burada yapılan yatırımı kötü gösterme noktasında bir hedef şaşırtma yapılıyor. Bu çabayı kınıyorum" dedi.
Bozüyük ilçesine 50 milyon liralık bir yatırım kazandırdıklarını ve halkın kullanımına açtıklarını belirten Milletvekili Poyraz, şunları söyledi;
"Çamur atmak için bula bula hızlı tren tünelini buluyorlar. Buradan diğer siyasi parti temsilcilerimizi de kınıyorum. Bir günden bir güne hiç birinden bir teşekkür, bir Allah razı olsun kelimelerini duymadık. Buraları gelip görmeden ezbere birilerinin açtığı yoldan onlarda gidiyorlar. Ben MHP’nin, CHP’nin temsilcilerini, milletvekili adaylarını davet ediyorum. Gelsinler, görsünler. Bir baksınlar yerinde görsünler ve ondan sonra bir kanaat belirtsinler. Çünkü bilgi olmadan doğru kanaat sahibi olmak mümkün değildir. Burada yapılan yatırımlar Bozüyük’ümüze hayırlı olsun diyorum. Şu anda vatandaşlarımız müracaatlarına başladı ve 26 Mayıs tarihine kadar müracaatlar devam edecek. Araba alır gibi uygun taksitle dar gelirli vatandaşlarımız konut alma imkânına sahip olacak. Cemaat medyası biraz daha ciddi çalışsın ve böyle eften püften haberlerle ne Bilecik’in, Bozüyük’ün ne de siyaset gündemini meşgul etmesinler. Bilecik ve Bozüyük ile ilgili iddianız var ise biz bugüne kadar hiçbir zaman hesap vermekten kaçınmadık, kaçınmayız. Bilecik’te şu ana kadar eski rakamlarla 7 katrilyonluk yatırım yaptık. Bu yatırım Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımdan daha fazladır. Birileri işin lafını yapar, biz AK Parti olarak icraat yaparız. İnşallah AK Parti iktidarı önümüzde ki dönemde de istikrar içinde bu yatırımlarına hem ilimizde hem de Türkiye de devam edecekler. Diğer taraftan konutları ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız için gerekli çalışmalar tamamlanıyor. Şu anda inşaat sahasına girmek vatandaşlarımız ve iş güvenliği noktasında tehlikeli olduğu için örnek dairelerin önümüzdeki günlerde tamamlanması ile birlikte belirlenen gün ve saatlerde vatandaşlarımız rahatlıkla daireleri gezebilecekler.” dedi.
Milletvekili Fahrettin Poyraz’a, ziyareti sırasında Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir, Danışmanı Murat San ve şantiye şefi Burhanettin Açıkel eşlik etti.