Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Ertuğrulgazi İlkokulunda okuyan 4. sınıf öğrencilerine yerel yönetim ve belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi ve tecrübelerini aktardı.
Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, gerçekleştirilen oturumda, geleceğin teminatı çocuklara belediyelerin işlevi, taşıdığı sorumluluklar, yaptığı görevler ve barındırdığı hizmet alanlarının yanı sıra belediyelerin gerçekleştirdiği uygulamalar hakkında bilgi verdi. Bilecik Belediyesi’nin çocuklara yönelik gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve fiziki hizmetler hakkında da öğrencilere bilgiler aktaran Abdullah Ay, Bilecik Belediyesi olarak çocuklarımıza yönelik gerçekleştirilen hizmetleri daha çok önemsediklerini belirtti. Öğrencilerin, yerel yönetim ve belediye hizmetleri hakkında sorularını cevaplandırıldığı toplantıda ayrıca İl Genel Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Çelik İl Genel Meclisi ve çalışmaları hakkında bilgi verirken, Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarı Niyazi Aydın da öğrencilere muhtarlıkların işlevi ve görevleri hakkında bilgi verdi.
Ertuğrulgazi İlkokulu Müdürü İsmail Işık ise yaptığı değerlendirmede öğrencilerin, yerel yönetim, belediyecilik hizmetleri ve muhtarlıkla ilgili faydalı bilgileri yetkili ve alanında uzman kişilerden almasının son derece önemli olduğunu belirterek, konuşmacılara teşekkür etti.