Osmaneli İmam Hatip Ortaokulu ile TÜBİTAK arasında düzenlenen protokol çerçevesinde yapılması planlanan Bilim Fuarı Sergisinin açılışı gerçekleştirdi.
Osmaneli İmam Hatip Ortaokulu ile TÜBİTAK arasında düzenlenen protokol çerçevesinde yapılması planlanan Bilim Fuarı Sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
Osmaneli İmam Hatip Ortaokulu Salonunda açılışı gerçekleştirilen açılışa Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Halil Ulaş, Şube Müdürü Aygül Akkaya, İlçe Müftüsü Aydın Bostancı ve bir çok davetli katıldı. Dolaştığı stantlarda öğrencilerin yaptıkları çalışmaları yakından inceleyen ve sergilenen çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgiler alan İlçe Kaymakamı Çakıcı, öğrencileri çok istekli ve yetenekli gördüğünü dile getirerek özellikle bazı projeleri ilk defa gördüğünü söyledi ve orijinal çalışmaların bulunduğuna vurgu yaptı.
Öğrenciler, TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisinde açtıkları stantlarda birbirinden farklı ve oldukça ilginç çalışmalarını görücüye çıkardı. 5 öğretmen ve 136 öğrencinin hazırlamış olduğu 35 projenin tanıtımının yapıldığı TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisine davetliler yoğun ilgi gösterdi.
TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisinin düzenlenmesinin önemine değinen Okul Müdürü Vekili Durmuş Ali Ünlü, "Bilim Fuarı Sergisinin amacı; öğrencilerimizde var olan üretici fikirleri ortaya çıkararak, diğer öğrencilerle kendi aralarında bir farkındalık oluşturmak ve yeni fikirleri paylaşmaktır" diyerek sergiye yönelik gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade etti.
Ünlü, TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisinin 2 gün boyunca açık kalacağını belirterek herkesi sergiyi ziyaret etmeye beklediklerini dile getirdi.